Mariçiq: Rumania është një partner rajonal i Maqedonisë së Veriut në realizimin e rrugës drejt BE-së

Zëvendëskryeministri për çështje evropiane, Bojan Mariçiq, ka zhvilluar një takim me ministren e Punëve të Jashtme të Rumanisë, Luminica Odobescu, gjatë vizitës së saj në Maqedoninë e Veriut. Takimi ka përqendruar në marrëdhëniet dypalëshe dhe mbështetjen e Rumanisë për integrimin evropian të Maqedonisë së Veriut.

Në bisedë, u theksua rëndësia e bashkëpunimit miqësor dhe mbështetjes afatgjatë të Rumanisë në rrugën drejt Bashkimit Evropian. Përveç integrimit evropian, diskutimet përqendruan në fusha të ndryshme të bashkëpunimit, duke përfshirë luftën kundër korrupsionit, drejtësinë, sigurinë kibernetike, punët e brendshme dhe mbrojtjen civile.

Zëvendëskryeministri Mariçiq theksoi vendosmërinë e Qeverisë për procesin e integrimeve evropiane dhe vlerësoi ndikimin pozitiv të marrëdhënieve miqësore me Rumaninë në arritjen e qëllimeve strategjike. Ai gjithashtu vlerësoi përvojën pozitive dhe praktikat e Rumanisë në procesin e integrimit evropian si model për Maqedoninë e Veriut.

close
volume_off

Në përfundim të takimit, u theksua se bashkëpunimi ndërmjet dy vendeve ka rëndësi të jashtëzakonshme në rrugën drejt BE-së, dhe përvoja e suksesshme e Rumanisë mund të shërbejë si frymëzim për Maqedoninë e Veriut. Ministrja e Punëve të Jashtme e Rumanisë, Luminica Odobescu, konfirmoi mbështetjen e vendit të saj për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE dhe e inkurajoi përballimin e sfidave me vullnet dhe përkushtim në rrugën drejt integrimit evropian.

Kategoritë
LajmeRajoni