Makina fluturuese “Aircar” kaloi me sukses testet e fluturimit

Bëhet e ditur se janë kryer testet e fluturimit të prototipit të një makine fluturuese të quajtur “Aircar” të prodhuar nga një kompani teknologjike në Sllovaki.

Makina fluturuese ‘Aircar’ përfundoi me sukses testet e fluturimit.

Bëhet e ditur se janë kryer testet e fluturimit të prototipit të një makine fluturuese të quajtur “Aircar” të prodhuar nga një kompani teknologjike në Sllovaki.

Dy përpjekje të suksesshme të ngritjes dhe uljes u kryen në aeroportin Piestany në një fluturim provë të kryer nga Stefan Klein, menaxheri i teknologjisë së kompanisë.

Me një rreze udhëtimi prej rreth 1.000 kilometra, automjeti mund të mbajë 200 kg ngarkesë gjatë fluturimit.

Në një deklaratë të bërë nga kompania thuhet se “Aircar” mund të përdoret si një taksi komerciale si dhe për udhëtime autonome.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji