Luajti për Realin dhe Jugosllavinë ,ndërsa sot mezi mbijeton dhe lutet për ndihmë

Predrag Spasic ishte një fund i viteve 1980 dhe në fillim të viteve 1990 të lojtarëve më të rëndësishëm të ekipit kombëtar Jugosllav. Partizani i ndaluesit ishte një rrotë e domosdoshme në vizionin e menusë së atëhershme të boshtit IVA, e cila as nuk mund të imagjinonte rreshtin e fundit të përfaqësimit pa mbrojtësin e drejtuar të lindur në Kragujevac në 1965.

Nga viti 1988 deri në 1991, Spasic luajti 31 ndeshje për Jugosllavinë dhe shënoi një gol. Ky gol ishte një nga çelësit që mori ekipin e shtypit në serbe në 1990. Ishte një ndeshje me Francez në 1989, Jugosllavia fitoi 3: 2.

I preferuari i Osimit i pëlqeu Real në PS në Itali

Spasic ishte standard dhe në Munddial ku Jugosllavia arriti në çerekfinale, dhe lojërat e ngurta në Itali i mundësuan atij të transferohej nga Partizan në të vërtetë. Skautët e Realit mbërthyer për syrin gjatë finales së tetë të fundit, kur Jugosllavia fitoi Spanjisht 2: 1 pas shtesave.

Edhe pse ai filloi në minutën e 84 -të në golin Julia Salinas, njerëzit e Real, Spasic e pëlqyen dhe e bleu. Legjendari është historia që Spanjollët kërkuan për Spanjollët nga certifikata e lindjes së Shpëtimtarit për të bindur se ai me të vërtetë ishte 25 vjet sepse ai vepronte shumë më i vjetër. Por aventura në Madrid provoi të ishte katastrofike.

Vetëm një sezon u mbajt në Bernabeu, dhe ndërsa ai pranoi disa herë, karriera e tij shkatërroi ndeshjen e tij me Barcelona në të cilën shënoi nga Autogol. Ajo ndeshje në Camp Nouu e varrosi atë si lojtar dhe unë thashë që ai gërmoi varrin e tij atë mbrëmje, dhe në numrin e tifozëve të vërtetë, Realo u shpall lojtari më i keq i mbretërve të të gjitha kohërave.

E varrosi në kampin Nouu

“Sepse gjithçka ishte loja e gabuar. Jeta ime ndryshoi pasi u takova me Barcelona në Nou Camp. Betohem. Mbaj mend çdo moment. Topi më goditi, hyri në rrjetë dhe doja të vdisja. Nou Camp më varrosi si lojtar. Unë Asnjëherë nuk do ta harroj skanimin në atë stadium, ‘spasic, spasic’. Sapo erdhi nga tifozët e Barcelonës, “tha Spasic.

Kategoritë
Sport