Kryeziu: Lajçak nuk ofroi modele të asociacioneve, por 15 modele të rregullimit të të drejtave të minoriteteve

Zëdhënësi i Qeverisë, Përparim Kryeziu, ka thënë se emisari i BE-së për Dialogun, Miroslav Lajçak ka ndarë me qeverinë 15 modele evropiane mbi rregullimin e të drejtave të minoriteteve, por jo të asociacioneve.

Ai ka deklarua se Qeveria do t’i analizojmë veçoritë dhe karakteristikat si dhe përshtatshmërinë e atyre modeleve, raporton transmetuesi publik.

Sipas Kryeziut, nuk është kërkuar të zgjedhin një nga ato 15 modele.

Ai ka thënë por disa nga ato, ato të cilat reflektojnë standardet e Këshillit të Evropës, do të mund të shërbejnë si referencë apo orientim për një propozim për të drejtat e minoriteteve edhe në Kosovë, me pajtueshmërinë e Kosovës.

“Gjithmonë duke qenë në respektimin të kushtetutshmërisë se vendit, pa kompetenca ekzekutive dhe një që nuk përbën nivel të tretë të qeverisjes.”

Miroslav Lajçak, i dërguari special për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, ka bërë të ditur se i ka dhuruar kryeministrit Kurtit 15 modele evropiane te të cilat mund të gjejë inspirimin.

“Asnjë prej këtyre modeleve nuk ka çuar në këtë mosfunksionim te shtetet që kanë implementuar këto modele”.

Kategoritë
LajmeVendi