Kroacia: Rriten pagat për 219,000 nëpunës civilë në shërbimet shtetërore dhe publike

Kryeministri kroat Andrej Plenkoviç tha se me përfaqësuesit e sindikatave është rënë dakord për pagesën e shtesës së përkohshme të pagës për nëpunësit civilë në shërbimet shtetërore dhe publike, sipas të cilës pagat do të rriten nga 60 në 100 euro.

Kryeministri kroat Andrej Plenkoviq ka mbajtur sot një takim pune me përfaqësues të sindikatës së shërbimeve publike dhe shtetërore në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare në Zagreb.

Pas takimit, në një deklaratë për media, Plenkoviç tha se në takimin e dy javëve më parë është analizuar gjendja ekonomike, sociale dhe financiare në Kroaci dhe është rënë dakord që është e nevojshme të gjenden zgjidhje që do të ndihmonin financiarisht, materialin dhe gjendjen sociale të punonjësve të shumtë në shërbimet shtetërore dhe publike.

“Pas një konsiderate të tillë dhe mirëkuptimit dhe dialogut të mirë të ndërsjellë, ne kemi vendosur që në ditët në vijim të biem dakord për një memorandum mirëkuptimi, rezultat i të cilit do të jetë miratimi i vendimit të Qeverisë për pagesën e shtesës së përkohshme të pagës për nëpunësit civilë dhe të punësuar në shërbimet shtetërore dhe publike”, tha Plenkoviq.

Kryeministri kroat tha se me përfaqësuesit e sindikatave është rënë dakord për pagesën e shtesës së përkohshme të pagës për nëpunësit civilë në shërbimet shtetërore dhe publike, sipas së cilës pagat do të rriten nga 60 deri në 100 euro, ku ata me pagat më të ulëta do të rriten më së shumti.

“Marrëveshja e sotme është rezultat i bashkëpunimit tonë shumëvjeçar, diskutimeve reciproke me cilësi të lartë dhe mirëkuptimit të rrethanave në të cilat gjendemi”, tha Plenkoviç.

Ai tha gjithashtu se pushimi prej 300 eurosh do të zbatohet për të gjithë punëtorët.

Kategoritë
LajmeRajoni