Kjo është macja më e trashë në botë, nuk ka kafaz në të cilin mund të futet

Një mace e quajtur Patches konsiderohet të jetë macja më e trashë në botë, që peshon 18 kilogramë.

Macja erdhi në strehën në shtetin amerikan të Virxhinias në fillim të prillit, por shumë shpejt gjeti një shtëpi. Nëna e tij birësuese, Kay Ford, e vuri menjëherë në dietë dhe thotë se po bën përparim të madh.

Patches u bënë një sensacion në internet kur Qendra e Kujdesit dhe Kontrollit të Kafshëve Richmond e postoi atë në faqen e tyre të internetit, duke i ftuar njerëzit ta adoptonin.

Ata zbuluan se pronari i mëparshëm e solli vetë macen në strehë dhe tha se nuk mund të kujdesej më për të.

Punonjësit e strehës shikonin të tronditur atë që ata thonë se ishte macja më e madhe që kishin parë ndonjëherë. Ata, pranojnë, ishin mjaft të tërbuar me njeriun që e kishte vënë në atë gjendje dhe më pas e kishte lënë. Ata shtuan se 18 kilogramë është pesha e një fëmije mesatarisht katër vjeç.

Ai nuk u fut në asnjë nga kafazet që kishin në strehë, Veterineri që e mori konfirmoi se pesha mesatare e një mace është rreth 4.5 kilogramë, shkruan Daily Mail.

Ai e ekzaminoi dhe doli që macja ishte krejtësisht e shëndetshme dhe meqenëse nuk mund të futej në një kafaz, ajo jetonte në zyrën e një prej punonjësve.

Pasi macja u publikua në faqen e internetit të strehës, shumë njerëz dolën përpara për ta adoptuar atë. Kay Ford u zgjodh sepse ajo tha se është një grua në pension që jeton vetëm dhe është e gatshme të angazhohet për të ndihmuar Patches të humbin peshë.

“Ai në fakt mund të jetë një frymëzim i madh edhe për mua. Ndoshta ne mund të fillojmë të humbim peshë së bashku. Unë nuk jam tepër mbipeshë, por kam shtuar peshë gjatë pandemisë dhe do të doja të kthehesha në peshën time të vjetër,” tha pronari i tij.

Edhe pse Patches është i madh, ai nuk është macja më e rëndë ndonjëherë. Macja Himmy, e cila hyri në Librin e Rekordeve Guinness në vitin 1986, ishte dy kilogramë më e rëndë se ai dhe vdiq atë vit.

Për fat të mirë, në vitin 1998, ajo kategori u shfuqizua për të ndaluar pronarët që filluan të ushqeheshin tepër macet e tyre me qëllimin për t’u bërë një mbajtës rekord.

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme