Ish presidenti i Sllovenisë shiti Renault 4 për 60 mijë euro, paratë ua dhuroi fëmijëve me kancer

Ish-presidenti slloven Borut Pahor mblodhi 60 mijë euro për organizatat që ndihmojnë fëmijët me kancer duke shitur makinën e tij Renault 4 të vitit 1991 dhe sot ia dorëzoi blerësit çelësat e makinës.

Biznesmeni Aleksandar Fratar bëri ofertën më të lartë në ankand. Siç tha Frati, qëllimi është të ndihmohen fëmijët që po luftojnë një sëmundje të rëndë.

Pahor ka qenë president i Sllovenisë dy herë, që është një post kryesisht ceremonial në këtë vend.

Mandati i tij i dytë pesëvjeçar përfundoi vitin e kaluar dhe ai u pasua në postin presidencial nga Nataša Pirc Musar, gruaja e parë që mban këtë post.

Sipas Pahor, ai e dinte që në fillim se ky nuk do të ishte një ankand për njerëzit që pëlqejnë vetëm makinat e mira, por për njerëzit me zemër të madhe.

Kategoritë
Të ndryshme