Hapet burgu më i madh amerikan në El Salvador (FOTO)

Autoritetet në El Salvador kanë hapur një nga burgjet më të mëdha në Amerikën Latine me një kapacitet prej 40 mijë vetësh dhe do të monitorohet ditë e natë nga 600 ushtarë, 250 policë dhe roje.

Një qendër paraburgimi terrorist me 40,000 shtretër është hapur për të lehtësuar mbipopullimin në sistemin e burgjeve të vendit.

Që kur presidenti Nayib Bukele i kërkoi Kongresit të vendit të autorizojë ligjin ushtarak në mars, policia dhe ushtria kanë arrestuar më shumë se 62,000 anëtarë të dyshuar të bandës dhe bashkëpunëtorët e tyre, raporton Reuters.

Masa pezulloi disa të drejta kushtetuese, duke përfshirë lejimin e autoriteteve për të kryer arrestime pa urdhër.

Rritja e popullsisë së burgjeve si rezultat i masave kundër bandave, të cilat mbështeten nga shumica dërrmuese e popullsisë, ka shtrirë sistemin tashmë të mbingarkuar të burgjeve të vendit. Burgu më i madh i El Salvadorit, La Esperanza, aktualisht mban 33,000 njerëz, pavarësisht se ka një kapacitet prej 10,000.

Drejtori i burgut të El Salvadorit, Osiris Luna, tha se burgu i ri do të mbulojë 166 hektarë (410 hektarë).

Kategoritë
BotaLajme