Hakmarrja e pandalshme e barbunit

Ciklet e modës janë po aq të pashmangshme sa kthimi  i planetëve, por ky është një stil që shumë menduan se e varrosën për mirë transmeton Gazeta e Re.

Nga yjet e muzikës pop si Rihanna dhe Miley Cyrus te një për qindje çuditërisht e lartë e ekipit“rugby” nëAngli, stili‘i shkurtër përpara dhe i gjatë mbrapa’ ka ripushtuar ekranet TV të botës dhe rrugët e larta.

“Idolët e mi kanëqenëgjithmonë David Bowie dhePrincesha Diana, kështu që ideja fillestare ishte të dukesha  si fëmija i tyre i   dashurisë”, tha Sharon Daniels, 26 vjeç, një Australian që jeton në Brighton, Angli.

“Shaz” ishte shumë përpara lojës dhe kur ajo arriti për herë të parë në Brighton dy vjet më parë, vetëm një person tjetër rreth qytetit       po e ndjekte stilin. Ajo e dinte sepse njerëzit i dërgonin vazhdimisht fotografitë tij.

Tani, barbuni është kudo.

“Unë nuk e vlerësoj domosdoshmërisht këtë, pasi tani duket sikur po përpiqem të përshtatem”, qeshi Daniels. “Nuk e kam problem. Unë e di se sakohë e kam kërkuar këtë”, shtoi ai.

“Është kthyer nga e vdekura”,tha Tony Copeland i Aleancës Britanike Master Berbere, duke teorizuar se disa muaj rritje të bllokimit ndihmuan nënxitjen e ringjalljes.

“Ne do të shohim gjithnjë e më shumë këtë vit. Djemtë thjesht janë ngopur me të gjithë lëkurën që zbehet”.

Kjo mund të nënkuptojë një konkurrencë të ashpër në Festivalin e ardhshëm de la Coupe Mulet,

“Ështëkthyernga e vdekura”,tha Tony Copeland iAleancësBritanike Master Berbere, duke teorizuar se disamuajrritjetëbllokimitndihmuannënxitjen e ringjalljes.

“Ne do tëshohimgjithnjë e mëshumëkëtë vit. Djemtëthjeshtjanëngopur me tëgjithëlëkurënqëzbehet”.

Kjo mund të nën kuptojë një konkurrencë të ashpër në Festivalin e ardhshëm de la Coupe Mulet, festivali më i madh i barbunit në Evropë, i mbajtur për herë të fundit në Belgjikë më 2019.

Mbajtësi aktual i titullit Gauthier Istin, një fermer nga Brittany në Francën veriore, nuk shqetësohet për ta mbrojtur kurorën e tij. Për të, barbuni është një pasaportë për kohëra të mira dhe ai synon të udhëtojë në këmbë në festivalin e ardhshëm në Francën qendrore në qershor, si një lloj Forrest Gump më i ngadaltë dhe me flokë.

“Shpresoj që njerëzit do të ecin me mua gjatë rrugës, në mënyrë ideale me një stil barbuni, por nuk ka problem nëse jo”,tha ai.

Ai merr një vështrim filozofik të bravave të tij që rrjedhin: “Ka të bëjë me besimin e duhur në vetvete për të mos e marrë veten shumë seriozisht dhe për të zotëruar plotësisht pamjen tënde”.

Istingjithashtutregon se barbunidatonshumëmëlargsesajastëkët e shpatullavedhemëngët e xhaketavetëmbështjelluratëviteve 1980.

“Nëseshikoniafreskeantike, mozaikëromakë, do tëshihninjerëz me ta sepsejanëshumëmëtëthjeshtë se stilet e tjera”,tha ai.

Në të vërtetë, History Channel thotë se barbunjtë e bënë paraqitjen e tyre të parë në letërsinë “Iliadën” e Homerit, në të cilën një grup heshtarësh përshkruhet si “balluke të shkurtuara, flokët e rritura gjatë në shpinë”.

Ai gjithashtu vlerëson “kafkën” e Benjamin Franklin (tullacnëkrye, gjatënëpjesën e prapme) për ndihmën për të magjepsur francezët në mbështetjen e Shtetevetë Bashkuara të Amerikës së sapolindur kur ai ishte ambasador në shekullin e 18-të. Frizura e tij e guximshme, pa paruke ishte pjesë e një përpjekje të  suksesshme PR që e përshkruante atë si një njeri me “thjeshtësi dhe                pafajësi”.

Mirëpo, për mrekulli, barbuni shkoi për mijëvjeçarë pa emrin e vet. Nuk u pagëzua deri në vitin 1994.

Beastie Boys në këngën e tyre të vitit 1994 “Mullethead” (kokëbarbuni)–konsiderohet përdorimi i parë i regjistruari fjalës si pasf jalorit anglisht të Oxfordit.

 Mbajtësi aktualit i tullit Gauthier Istin, një fermer nga Brittany në Francën veriore, nuk shqetësohet për ta mbrojtur kurorën e tij. Për të, barbuni është një pasaportë për kohëratë mira dhe ai synon të udhëtojë në këmbënë festivalin e ardhshëm në Francën qendrore në qershor, si njëlloj Forrest Gump më i ngadaltë dhe me flokë.

“Shpresoj që njerëzit do të ecin me mua gjatë rrugës, në mënyrë ideale me një stil   barbuni, por nuk ka problem nëse jo”,tha ai.

Ai merr një vështrim filozofik të bravave të tij që rrjedhin: “Ka të bëjë me besimin e duhur në vetvete për të mos e marrë v eten shumë seriozisht dhe për të  zotëruar plotësisht pamjen tënde”.

Istingjithashtutregon se barbunidatonshumëmëlargsesajastëkët e shpatullavedhemëngët e xhaketavetëmbështjelluratëviteve 1980.

“Nëse shikon ia freske antike, mozaikë romakë, do të  shihni njerëz me ta sepse janë shumë më të thjeshtë se stilet e tjera”,tha ai.

Në tëvërtetë, History Channel thotë se barbunjtë e bënë paraqitjen e tyre të parë në letërsinë “Iliadën” e Homerit, n të cilën një grup hesht arësh për  shkruhet si “balluketë shkurtuara, flokët e rritura gjatë në shpinë”.

Ai gjithashtu vlerëson “kafkën” e Benjamin Franklin (tullac në krye, gjatë në pjesën e prapme) për ndihmën për të magjepsur  francezët në mbështetjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës së sapo lindur kur ai ishte ambasador në shekullin e 18-të. Frizura e tij e guximshme, pa paruke ishte pjesë e një përpjekje të suksesshme PR që e përshkruante atësi një njeri me “thjeshtë si dhe pafajësi”.

Mirëpo, përmrekulli, barbuni shkoi për mijëvjeçarë pa emrin e vet. Nuk u pagëzua deri në vitin 1994.

Beastie Boys në këngën e tyre tëvitit 1994 “Mullethead” (kokëbarbuni)–konsiderohet përdorimi  i parë i regjistruar i fjalës sipas fjalorit anglisht të Oxfordit./Gazetaere

 

Kategoritë
FunTë ndryshme