Gjermania tronditet nga skandali ‘Puma’!

Derisa lufta, e cila filloi me urdhër të Putinit, vazhdoi të vdiste, shumë vende evropiane vendosën të rrisin buxhetin që ndanë për armatim.

Në Gjermani, një nga këto vende, skandali Puma është kthyer në axhendën numër një të vendit.

Komandanti i Divizionit të 10-të të Blinduar, Gjeneral Major Ruprchet Von Butler, raportoi se 18 automjete të blinduara humbën aftësinë e tyre për të qenë “gati për detyrë” në ditën e tetë të stërvitjes, në një letër që ai i dërgoi administratës së ushtrisë dhe Ministrisë gjermane të Mbrojtja.

Në lajmet e bazuara në shkresë, pretendohej se mjetet e blinduara të tipit Puma ishin ‘totalisht të papërdorshme’. Prandaj, gjeneralmajor Butler vuri në dukje në letrën e tij se dy Pumat e fundit, të cilat ishin “gati për detyrë”, “kishin keqfunksionuar me probleme me frëngji pas 1.5 orësh praktikë gjuajtjeje”.

Kategoritë
BotaLajme