Fotot ajrore tregojnë pasojat katastrofike të përmbytjeve në Bosanska Krupa: Situata nuk ka qenë kurrë më e keqe

Qyteti i Bosanska Krupa shënon nivelin më të lartë të ujit të matur ndonjëherë, i cili sipas matjes së fundit është 356 cm, që është 20 cm më shumë se niveli i matur i ujit në muajin dhjetor.

Një numër i madh objektesh banimi, afariste dhe ndihmëse, si dhe prona bujqësore, si dhe komunikimet rrugore janë nën ujë. Më shumë se 800 ndërtesa banimi janë të rrethuara nga uji dhe nuk mund të afrohen.

“Situata nuk është kurrë më e vështirë. Ne po bëjmë atë që mundemi. Mbrëmë kemi pasur mbi njëqind njerëz të angazhuar për të ndihmuar njerëzit. Shumica e tyre kanë qenë për argjinaturat, për thasët, për mbrojtjen nga depërtimi i ujit në familje, për zhvendosjen e njerëzve që u kërcënuan nga ngritja e ujit dhe të ngjashme. Ne kemi forcat tona të konsiderueshme dhe të pajisura mirë, megjithatë kjo i tejkalon kapacitetet materiale dhe njerëzore që kemi aktualisht. Niveli i ujit në Una është 20 centimetra më i lartë se kurrë më parë, dhe shiu po bie dhe presim që niveli i ujit të rritet edhe më shumë sonte”, tha kryetari i komunës së Bosanska Krupa, Armin Halitoviq.

Të gjitha njësitë e disponueshme të Mbrojtjes Civile, Shërbimi i Shpëtimit të Ujit dhe Nënujor, JKP “10.Juli”, njësitë profesionale të zjarrfikësve të Bosanska Krupa, si dhe të gjitha kompanitë vullnetare të zjarrfikësve në qytet janë në terren dhe reagojnë aty ku është e nevojshme dhe e mundur. reagojnë.

Kategoritë
LajmeRajoni