Dzeko: Isha vetëm me 500 euro në xhep. Nuk kisha çfarë të haja

EDIN DZEKO, tridhjetë e shtatë vjeçari i kombëtares boshnjake, ishte i ftuar në emisionin (Dështimi i Championsit) me Mario Stanić, në të cilin zbuloi detaje të panjohura më parë për karrierën e tij futbollistike. Ai iu referua veçanërisht momentit kur si 19-vjeçar u largua nga BeH dhe shkoi në Teplice në Republikën Çeke.

“Isha me fat që tashmë ishte një djalë nga Mostari, Samir Merziq, dhe kjo më ndihmoi më së shumti, sepse ne ishim gjithmonë bashkë. Njerëzit menduan atëherë se unë u largova për disa para, dhe unë kisha një rrogë 500 euro në çek. Republika.Sam pa prinder po paguaja banesen e s’kisha makine.Ndodhi qe ne shtate ditet e fundit nuk kishim asgje per te ngrene.Kaq donim te kishim sukses.Shte dite ju hani për minimumin Nuk duhet të ketë qenë e lehtë kur telefononi prindërit dhe u thoni se nuk keni asgjë për të ngrënë.

Imagjinoni si ishte për ta, kur nuk kishte telefona inteligjentë. Ju duhej të blini kredi për të dërguar një mesazh. Le të shkojmë në telefon dhe kështu folëm me tanët. Njeriu duhet të kalojë nëpër gjëra të tilla për të vlerësuar atë që ishte. Jam këtu ku jam, askush nuk më ka dhënë asgjë dhe ia ka vlejtur”, ka thënë Xheko në emisionin e Staniqit.

Kategoritë
Sport