Droni më i madh në botë, mund të lëshojë raketë dhe satelit

Niveli X është droni më i madh në botë dhe ka aftësi mbresëlënëse.

Droni është 5.4 metra i lartë, ka një diametër të krahut 18.2 metra dhe është 24.3 metra i gjatë, dhe për shkak të këtyre dimensioneve ai konsiderohet si mjeti ajror më i madh pa pilot në botë.

Niveli X është një produkt i Aevum dhe peshon gati 25 tonë. Ai debutoi të Enjten dhe u zhvillua për të fluturuar plotësisht i pavarur dhe për të hedhur raketa në ajër, të cilat më pas lëshojnë satelitë në orbitë. Droni mund ta kryejë këtë funksion çdo 180 minuta.

Avantazhi i dronit është se nuk ka nevojë për devijim por mund të ngrihet dhe të ulet në çdo pistë të paktën 1.6 km të gjatë.

Kur Niveli X arrin një shpejtësi, lartësi dhe vendndodhje të caktuar, ajo lëshon një raketë nga barku i saj e cila më pas lëshon një ngarkesë që peshon deri në 100 kg në orbitën e Tokës. Aevum ka një kontratë me Forcën Ajrore të SHBA për të lëshuar satelitë eksperimentalë të ngarkuar me zbulimin e nisjeve të armikut.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji