Dodik: Nëse Trump fiton sërish, nuk do të hezitoja të shpallja pavarësinë e RS

Presidenti i Bosnjës dhe Hercegovinës entiteti Republika Srpska Milorad Dodik tha se ai beson në pavarësinë e RS dhe se ai beson se ajo do të duhet të ndodhë një ditë dhe se ai mund të jetë përgjegjës për të në njëfarë perspektive.

“Kur Donald Trump fitoi në Amerikë, unë kisha qëllim të shpallja pavarësinë e Republikës Srpska. Pastaj disa rreth meje u frikësuan dhe nuk e bëra. Më duhet të them se sot jam penduar që nuk e bëra. Por nëse Trump fitoi përsëri, mendoj se nuk do të hezitoja”, tha Dodik për TV Prva.

Kur bëhet fjalë për sanksionet amerikane ndaj tij dhe familjes së tij, Dodik tha se nuk është më impotencë dhe se nuk ka të drejtë të sakrifikojë interesat e RS-së për hir të komoditetit të tij.

Ai shtoi se është krenar për familjen e tij, duke shtuar se ata janë njerëz shumë të ndërgjegjshëm dhe të përgjegjshëm dhe se kanë vështirësi në jetë dhe se kjo i shqetëson amerikanët.

Presidenti i RS shtoi se ai është një zyrtar i zgjedhur dhe se ka të drejtë të zgjedhë se si të bëjë politikë.

“Çështja kyçe që më rrethon nuk është më krimi, tani gjithçka ka ardhur në retorikë, që i shqetëson dhe kjo është katastrofike për ta”, theksoi Dodik.

Duke folur për marrëdhëniet ndërmjet Serbisë dhe Bosnje-Hercegovinës, Dodik tha se për Serbinë është e rëndësishme Presidenca e Bosnje-Hercegovinës dhe jo një e treta e asaj presidence, e cila përbëhet nga Denis Beqiroviq, i cili, siç tha ai, “është një kuazi- historian dhe urren çdo gjë serbe, thotë gënjeshtra, por nuk ka potencial të bëjë diçka”.

Kategoritë
LajmeRajoni