Dodik në hapjen e xhamisë Arnaudije: Prishja e saj ishte një gabim dhe një akt marrëzie

Në hapjen e Xhamisë së rinovuar Arnaudija ishte i pranishëm edhe presidenti i Republikës Srpska Milorad Dodik, i cili iu drejtua të pranishmëve dhe u uroi besimtarëve fat për ta shfrytëzuar në paqe xhaminë e rinovuar.

Shembja e kësaj xhamie ishte një gabim, ishte një akt marrëzie”, e nisi fjalën e tij Dodik me këto fjalë, duke shtuar se “as populli dhe as koha nuk mund të ndalet me shembje”.

Ai theksoi se restaurimi i Arnaudisë 30 vjet pas shembjes së saj simbolizon pakuptimësinë e shembjes së saj.

“Unë jam mirënjohës për të gjithë ata që ndihmuan, mbi të gjitha për Turqinë, e cila ndau pjesën më të madhe të parave, dhe për të gjithë ata që mbështetën ndërtimin. Xhamia është dëshmi e faktit se paqja mund të jetojë në këtë hapësirë. Të gjithë kanë e drejta për të qenë vetvetja, ai mund të jetë i ndryshëm, anëtar i njërit, një tjetër apo i një kombi të pestë, por ne të gjithë duhet të ndërtojmë paqen së bashku këtu duam të tregojmë aftësitë tona të këtij lloji.

Ai ka uruar besimtarët për Ditën e Xhamisë, si dhe hapjen e Arnaudisë së rinovuar.

“Ju besimtarëve dua t’ju përgëzoj për këtë ditë, Ditën e Xhamive, por edhe rindërtimin e këtij objekti të bukur, i cili jeton këtu me shekuj dhe është dëshmitar i ekzistencës, i gëzimit, por edhe i çmendurisë që çoi në rrënimin e tij, dua që besimtarët ta përdorin këtë në paqen dhe heshtjen më të madhe dhe që askush të mos i prekë apo t’i prekë, kjo është ajo që duhet të sigurojmë këtu në RS, por edhe në të gjithë rajonin.

Ai shtoi se “politikanët me pasion të zjarrtë dërgojnë mesazhe të ndryshme”, por se “e vetmja gjë që na ka mbetur në jetë është ta jetojmë këtë jetë në paqe, që të gjithë të kemi të drejta të barabarta kudo që jetojmë”.

Në fund, ai tha se institucionet e RS do të jenë aty për të mbështetur të gjitha punët dhe nevojat e ardhshme të IZ-së në BeH.

Kategoritë
LajmeRajoni