Dodik jashtë realitetit: Njoftoi se nesër do të dërgojë një marrëveshje për shkëputje

Edhe pse Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) i dërguan një paralajmërim të drejtpërdrejtë Presidentit të BiH entiteti Republika Srpska (RS) për Milorad Dodik se “shkëputja” do të thotë fundi për këtë entitet, presidenti i RS nuk heq dorë.

Dodik njoftoi se deri në fund të muajit, që do të thotë sot ose nesër, do t’u dërgojë partnerëve të FBiH-së një marrëveshje për shkëputjen.

“Ne do të jemi në organet e Bosnje dhe Hercegovinës, por do të marrim vetëm vendime në interesin tonë. Dhe meqenëse atje nuk ka vendime në interesin tonë, vështirë se do të marrim vendime,” thotë Dodik, duke kujtuar se RS do të dërgojë një marrëveshja për shpërbërjen deri në fund të muajit, raporton RTRS.

Ai thotë se kolegët e tij nga Sarajeva mendojnë se janë të fuqishëm sepse janë të dashurit e Amerikës.

“Por ata nuk e dinë se balanca e fuqisë ka ndryshuar në botë”, thotë ai.

Kategoritë
LajmeRajoni