Çmimet astronomike të parkimit në Dubrovnik: Një orë kushton 10 euro, një biletë ditore 200 euro

Nga 1 maji, në Dubrovnik aplikohen çmime të reja parkimi dhe për një orë pranë qendrës së vjetër të qytetit, vizitorët do të duhet të paguajnë 10 euro, ndërsa bileta për gjithë ditën kushton 200 euro.

Dubrovnik Sanitat ka shpallur çmime të reja parkimi, të cilat ndryshojnë në varësi të zonës dhe muajit në të cilin vizitoni këtë qytet kroat.

Kështu, shihet se në zonën zero për një orë parkim në sezon (nga maji deri në shtator), mysafirët duhet të paguajnë 10 euro. Në zonën e parë dhe të tretë është 1.30 euro, në vend të 0.70 eurove të mëparshme. Në zonën e dytë një orë kushton 6.60 euro.

Një biletë shumëorëshe në Pila (zona zero) kushton 106.18 euro dhe nga 1 maji është 199.08 euro. Një biletë shumëorëshe në zonën e parë është 17.25 euro, dhe në të dytën 132.70 euro. E njëjta gjë ka qenë edhe një muaj më parë, në vlerën 53.09 euro.

Biletat ditore konfirmojnë se vizitorët në Dubrovnik do të duhet të gërmojnë thellë në xhepat e tyre nëse duan të parkojnë në afërsi të hyrjes së qytetit të vjetër.

Përkatësisht, në sezon bileta ditore është 199.10 euro krahasuar me 106.20 euro të mëparshme. Në zonën e dytë, bileta ditore është 132.70 euro dhe në të tretën 17.30 euro.

Kategoritë
LajmeRajoni