Çfarë do të thotë M + S, dhe cilat janë gomat dimërore të vërteta?

Konfuzioni i vërtetë u krijua nga prodhuesit e gomave, institucionet zyrtare (jo vetëm në vendin tonë) dhe media. Për të sqaruar këtë situatë, së pari do të veçojmë se çfarë kërkon ligji (policia) dhe çfarë është me të vërtetë e rëndësishme.

Çfarë kërkon ligji (policia) në dimër?

Sipas ligjit, ju kërkohet të keni të katër gomat e dimrit të shënuara M + S (MS, M-S ose M&S) midis 1 nëntorit dhe 1 prillit, por vetëm nëse ka dëborë, akull ose akull në rrugë. Modeli nuk duhet të ketë një thellësi më të vogël se 4 milimetra. Këto janë kërkesa ligjore dhe janë të ngjashme ose të njëjta në shumë vende evropiane.

Sidoqoftë, edhe pse jeni duke përmbushur një detyrim ligjor duke përdorur goma të shënuara M + S, kjo nuk do të thotë se këto janë goma dimri të vërteta!

Emërtimi M + S praktikisht nënkupton vetëm gjeometrinë e modelit dhe asgjë më shumë. Ne do ta shpjegojmë këtë në më shumë detaje. Në etiketën M + S:

a) shkronja M do të thotë “baltë” në anglisht, dmth. baltë në shqip
b) shkronja S do të thotë “dëborë” në anglisht, dmth. bora në shqip

Gjithashtu thuhet “bora” – cili është problemi?

Problemi është se vetë etiketimi M + S nuk garanton absolutisht asgjë në lidhje me atë se çfarë lloj gome do të ketë karakteristika në dëborë.

Gjegjësisht, prodhuesit e etiketave MS, M + S ose M&S mund të vendosin gomën e tyre sipas gjykimit të tyre pa ndonjë përgjegjësi, kontroll dhe detyrim për të përmbushur një standard se si goma sillet në dëborë ose në temperatura të ulëta.

Praktikisht, mbetet vetëm të besojmë në prodhues se ai bëri një gomë me të cilën ne do të jemi në gjendje të ngasim të sigurt në kushtet e dimrit.

Një konfuzion shtesë shkaktohet nga fakti që ne mund të shohim etiketën M + S në disa goma verore! Duket paradoksale, por nuk ka rregullore që rregullojnë këtë fushë.

A do të thotë etiketa M + S se është një gomë për të gjitha stinët?

Jo! Shenja M + S (MS ose M&S) është në të gjitha gomat e sezonit si një shenjë shtesë, por fakti që është në një gomë nuk do të thotë absolutisht që goma është e destinuar për të gjitha stinët.

Gomat për të gjitha stinët shënohen posaçërisht nga prodhuesi. Për shembull, Gjithë Stina, Gjithë Moti ose përmes simboleve të mëposhtme: dielli, gjethi, reja e shiut dhe dëbora ose diçka e ngjashme.

Nga rruga, sipas dispozitave të fundit ligjore të disa vendeve të BE-së, goma për të gjitha stinët duhet të kalojë teste të pavarura dhe të marrë notën 3PMF. Vetëm atëherë mund të shënohet si gomë për të gjitha stinët.

A mund të përdoren legalisht gomat gjatë gjithë sezonit në dimër si goma dimri?

Po, ata mund – por vetëm nëse ata kanë shenjën e mësipërme M + S, pasi kjo është baza që gomat tona të konsiderohen dimër.

Sidoqoftë, jo gjithçka është aq e thjeshtë, pasi rregulloret tona nuk janë më të sakta për këtë çështje. Konkretisht – në urdhëresën që rregullon këtë zonë thuhet se makina duhet të ketë “goma për përdorim dimëror (p.sh. M + S, Snow Winter, etj.)”.

Difficultshtë e vështirë të shpjegohet nëse një gomë dimri do të konsiderohet një gomë që nuk ka etiketën M + S, por në të shkruhet “Snow Winter” apo diçka e tillë?

Sinqerisht, deri më tani nuk kemi hasur në një gomë të destinuar për të gjitha stinët apo ngasjen dimërore pa shenjën M + S, kështu që nuk duhet të jetë problem.

Ne me të vërtetë nuk donim t’i komplikonim gjërat më tej, por në disa forume hasëm në shoferë të cilët pretendojnë se ka goma për të gjitha stinët pa etiketën M + S, kështu që vendosëm ta “pastrojmë” atë situatë.

Më e rëndësishmja – si t’i njoh gomat e duhura të dimrit?

Gomat e vërteta të dimrit mund t’i njihni nga fakti që përveç shenjës M + S (MS ose M&S) anash, ato kanë edhe një shenjë mali me tre maja dhe dëborë në të, si në foton më poshtë.

Prodhuesit nuk mund ta vendosin këtë simbol në goma me dëshirën e tyre të lirë. Goma fillimisht shkon për provë zyrtare në kushte dëbore. Prandaj, gomat duhet të përmbushin kushte të caktuara në mënyrë që të jenë në gjendje të mbajnë këtë simbol, i cili quhet zyrtarisht 3PMSF.

Prova është e standardizuar dhe vetëm pasi gomat ta “kalojnë” atë, një dëborë mund të vendoset mbi to në male, dmth. Shenja 3PMSF. Ne nuk do të hyjmë në detajet e testimit, pasi ato nuk janë shumë të dobishme për shoferin mesatar.

Sigurisht, fakti që një gomë ka këtë shenjë në krah, nuk do të thotë se është e plotfuqishme në drejtimin e makinës në dëborë. Larg nga ajo – kjo thjesht do të thotë se ajo plotësoi të paktën kushtet minimale të nevojshme për testimin. Rezultatet e testit nuk publikohen.

A mund të kenë goma të gjithë stinës edhe një simbol të dëborës në male?
Une mundem. Nëse e kalojnë provën, prodhuesi ka të drejtë të vendosë një simbol të dëborës në male në këto goma nëse goma është menduar për vozitje në të gjitha kushtet e motit, pra stinët.

Gomat e dimrit mund t’i shihni në faqen e internetit të shitjes së gomave në internet, e cila, ashtu si uebfaqja e Makinave të Përdorura, është pjesë e grupit Infostud.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet