Çfarë çmimesh presin turistët në destinacionin e preferuar në Mal të Zi: Rritja e çmimeve deri në 20 për qind

Drejtori i Organizatës Turistike të Budvës zbuloi për Vijesti.me malazeze se çfarë çmimesh presin turistët që do të vizitojnë qytetin këtë verë dhe thekson se pavarësisht rritjes prej 20 për qind të çmimeve, ai do të jetë një nga destinacionet më të përballueshme në Adriatik.

Zgjedhja e shumë njerëzve për pushime verore këtë vit sigurisht që do të jetë fqinji i Malit të Zi dhe Budva, edhe pse një nga destinacionet më të shtrenjta në këtë vend, tërheq një numër të madh turistësh çdo sezon.

Drejtori i Organizatës së Turizmit në Budva, Nemanja Kuljaça, ka treguar për Vijesti.me se çfarë çmimesh presin turistët këtë sezon dhe në tekst thonë se bëhet fjalë për një rritje prej 20 për qind.

“Në hotelet me tre yje çmimet do të jenë nga 28 në 46 euro për person, në hotelet me katër yje nga 37 në 140 euro dhe në hotelet me pesë yje nga 160 deri në 270 euro për person me mëngjes dhe me mëngjes. zbuloi ai.

“Çmimet i referohen dhomave standarde dyshe dhe varen nga disponueshmëria e kapacitetit në një periudhë të caktuar. Në akomodimin privat çmimet për dhomë dyshe do të variojnë nga 20 deri në 50 euro për person gjatë sezonit të verës dhe qiraja e një apartamenti. për një familje prej katër anëtarësh është 50 euro pastaj më shumë, të gjitha në varësi të kategorisë dhe vendndodhjes së objektit”, tha Kuljaça.

Gjithashtu, çmimet në restorante do të rriten në krahasim me vitin paraprak, ndërsa restoranti Luka Vuçkoviq tha se do të jenë 15 për qind më të larta.

Pavarësisht gjithë kësaj, restauratorët besojnë se janë ende shumë më lirë se Kroacia fqinje, e cila i rriti çmimet deri në tridhjetë për qind në krahasim me vitin e kaluar.

“Qëndrimi im është se është më mirë të rrisim çmimin sesa të kursejmë në cilësi, sepse duhet të ndërtojmë një destinacion me cilësi të lartë shërbimi, produktesh dhe akomodimi. Duhet të jemi të vetëdijshëm se, për fat të keq, trendi i rritjes së çmimeve në përgjithësi. është e pranishme në të gjithë botën në të gjitha degët e ekonomisë. Unë sinqerisht shpresoj se trendi i rritjes së çmimeve nuk do të vazhdojë për shkak të cilësisë së përgjithshme të jetës së të gjithë qytetarëve”, tha Vuçkoviq.

Kategoritë
LajmeRajoni