Babai i arrestuar i djalit që bëri masakrën në Beograd, kanë shkuar së bashku në poligonin e qitjes dhe kanë ushtruar qitjen

Djali Kosta Keçmanoviq, i cili vrau tetë nxënës dhe një roje të shkollës mëngjesin e sotëm në Beograd, ka shkuar me të atin në poligon dhe ka ushtruar të shtënat me armë.

Lajmin e ka bërë të ditur ministri i Punëve të Brendshme të Serbisë, Bratislav Gashiq, në një konferencë për media. Ai tha gjithashtu se babai i djalit, i cili zotëron armët, është arrestuar. Të dyja pistoletat kishin leje ligjore nga autoritetet.
“Babai i djalit pretendon se të dyja armët ishin të mbyllura në kasafortë me një kod. Megjithatë, fëmija padyshim e kishte kodin sapo mori armën, si dhe municionin,” tha Gashiq.

Ai shtoi se djali ka shkuar në poligone me të atin dhe ka ushtruar qitjen. Gashiq ka bërë të ditur se ndaj babait të tij do të merren masa.

Shefi i Departamentit të Policisë së Beogradit, Veselin Miliq, ka bërë të ditur se Keçmanoviq kishte një muaj që planifikonte fushatën e përgjakshme.

“Ende nuk është përcaktuar motivi dhe as ai nuk na ka njoftuar. Ai ka zgjedhur këtë klasë sepse ishte afër hyrjes së shkollës, dhe departamenti i tij kishte një orë historie. Ai e mori armën nga banesa e babait të tij. Ai kishte sjellë edhe katër molotovë. Me të mbërritur, ai nxori një armë dhe qëlloi mbi një roje sigurie dhe vrau tre fëmijë të tjerë aty pranë”, shpjegoi shefi.

Pas kësaj, ai ndërroi kornizën dhe vazhdoi lëvizjen drejt klasës ku plagosi mësuesin dhe vrau disa nga shokët e tij të klasës. Ajo që e tronditi më shumë Miliqin ishte se Keçmanoviq kishte një plan të detajuar në letër me një listë të atyre që do të vriteshin.

“Kjo është një listë e fëmijëve që ai planifikoi të likuidonte. Ai përpunoi një plan për hyrjen dhe daljen nga shkolla. Ai përcaktoi objektivat prioritare. Skica duket si diçka nga një lojë video ose një film horror, gjë që tregon se ai kishte planifikuar në detaje. , sipas klasës së shkollës, si të futemi në cilën klasë”, ka përfunduar Miliq.

Kategoritë
LajmeRajoni