Avioni i ri supersonik kinez do të fluturojë nga Pekini në New York brenda një ore

Kompania kineze e hapësirës ajrore Space Transportation tha se po zhvillon një avion të kombinuar dhe raketë me krahë që do të përdoret për turizmin hapësinor. Kompania tha se një fluturim nga Pekini në Nju Jork do të zgjaste vetëm një orë.

Një prezantim i CGI në faqen e internetit të Transportit Hapësinor tregon pasagjerët që hipin në një avion që është i lidhur me një krah me dy përforcues raketash. Aeroplani më pas shkëputet nga krahu pas ngritjes dhe fluturon nëpër hapësirën suborbitale. Krahu dhe përforcuesit pastaj zbresin përsëri në platformën e nisjes, ndërsa avioni vazhdon në destinacionin e tij, duke u ulur vertikalisht.

Një zëdhënës i tha mediave kineze se raketa me krahë do të ketë kosto më të ulëta operacionale sesa “raketat që mbajnë satelitë dhe do të jetë më e shpejtë se një avion tradicional”.

SpaceX prezantoi një koncept të ngjashëm në vitin 2017 të quajtur “Toka në Tokë”, “Earth to Earth,” e cila ishte ripërdorur nga “BFR” e saj, e konceptuar fillimisht për të transportuar pasagjerë në Mars.

“Toka në Tokë” u projektua si transport pasagjerësh nga qyteti në qytet duke përdorur raketa Starship. Kompania nuk ka publikuar asnjë detaj rreth konceptit që atëherë.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji