Ata janë “çifti më i shkurtër në botë”: Ata përballen me sfida të ndryshme, por dashuria e tyre është më e fortë se çdo gjë

Ka shumë rekorde të pazakonta në botë që janë përfshirë në librin Guinness dhe një prej tyre është ai i një çifti të martuar brazilian që u shpallën më të shkurtërit në botë. Ata kanë ndarë me ndjekësit e tyre se çfarë sfidash përballen çdo ditë.

Katyucia Lie Hoshino Barros dhe Paulo Gabriel da Silva Barros janë të martuar prej gjashtë vitesh dhe me një gjatësi totale prej rreth 180 centimetra, ata u shpallën çifti më i vogël në botë.

Përkatësisht, Paulo vuan nga xhuxhizmi i shkaktuar nga displazia muskulare distrofike, ndërsa Katyucia ka lindur me akondroplazi.

Barrosos simpatike u takuan më shumë se 10 vjet më parë, dhe ata ndajnë detaje nga përditshmëria me ndjekësit e tyre. Një nga gjërat për të cilat ata theksojnë është vështirësitë me të cilat përballen njerëzit me xhuxh – nga tualetet që janë shumë të larta deri tek pamundësia për të arritur gjërat në raftet e dyqaneve.

“Kur flisni për përfshirjen dhe aksesin, njerëzit mendojnë për paraplegjinë ose aftësi të kufizuara të ngjashme. Xhuxhi nuk përmendet pothuajse kurrë. Kjo është arsyeja pse praktikisht nuk ka sportele më të vogla bankare, tualete të përshtatura dhe të ngjashme,” tha Paulo.
Në një nga videot e tij, Paulo tregon veten duke u ngjitur në një karrige për të marrë ushqimin nga frigoriferi ndërsa përgatit një vakt, ndërsa në një tjetër ai shtyn një karrocë rreth supermarketit, duke mos arritur të arrijë produktet që janë vendosur lart në rafte.

Paulo, i cili fshihet në Instagram pas emrit “Paulino Gigante” (Gjiganti i Vogël Paulo), me profesion është një kuzhinier profesionist, ndërsa bashkëshortja e tij Katyucia është estetiste. Siç ka theksuar ai, ata marrin çdo ditë komente të shumta pozitive nga fansat e tyre. shumica e të cilave janë mbështetëse.
“Diversiteti duhet përqafuar! Shumë njerëz po dërgojnë mesazhe se ne sjellim gëzim dhe se ata mundin depresionin me përmbajtjen e tyre. Është e kënaqshme,” tha ai.

Çifti u “takuan” në vitin 2006 përmes internetit dhe në fillim Katyucia nuk donte të bënte kontakte me Paulin. Ajo e gjeti atë të mërzitshëm dhe madje e bllokoi. Megjithatë, pas më shumë se një viti, ajo vendosi t’i jepte atij një shans.

Duke qenë se ata nuk jetonin në të njëjtat qytete, çifti vendosi të takohej personalisht dhe më pas kuptuan se donin të jetonin së bashku, duke u zhvendosur në një shtëpi të përshtatur posaçërisht në komunën e Itapeva, Brazil.

Paul i propozoi të zgjedhurit të tij në një restorant dhe më pas ata u martuan në vitin 2016. Në të njëjtin vit, ata morën certifikatën e Librit të Rekordeve Guinness për çiftin më të vogël në botë.
Kafsha e tyre, qeni Milady, është pjesë e familjes së tyre.

Edhe pse duken të brishtë dhe të vegjël së bashku, çifti theksoi se zemrat e tyre, si dhe dashuria për njëri-tjetrin, janë të mëdha. Prandaj, sfidat e jetës para tyre duken shumë më pak serioze, sepse ata mund t’i përballojnë ato së bashku.

Kategoritë
FunTë ndryshme