Arsyeja e prishjes totale të sistemit elektroenergjetik në Bosnje dhe Hercegovinë është mbingarkesa në rajon

Në Bosnje dhe Hercegovinë, ka pasur një kolaps të plotë të sistemit të energjisë elektrike.

Operatori i Pavarur i Sistemit në Bosnje dhe Hercegovinë NOS është përgjegjës për transmetimin e energjisë elektrike në Bosnje dhe Hercegovinë.

Elektroprivreda BiHa tha se arsyeja e ndërprerjes së furnizimit me energji elektrike është ndërprerja e linjave të transmetimit në rajon dhe bartja e shqetësimeve në sistemin e BeH.

Veprimtaritë janë duke u zhvilluar për të krijuar sistemin, për të transmetuar tensionin në hidrocentralet dhe termocentralet dhe për të koordinuar aktivitetet me ISO BiH për përfshirjen e objekteve të rrjetit të tensionit të lartë në BiH dhe lidhjen e tyre me sistemet fqinje.

Siç raporton HINA nga operatori kroat i sistemit të transmisionit, gjithçka ka nisur nga Mali i Zi, pastaj ndërprerja e energjisë ka prekur Bosnjën dhe Hercegovinën dhe më pas Kroacinë. Ky lloj ndërprerje nuk ka ndodhur kurrë më parë përmes këtyre tre shteteve.

Dispeçerët ndërmjet shteteve po komunikojnë aktualisht për të dalë me një plan rimëkëmbjeje sepse asnjë shtet nuk mund të izolohet për sa i përket furnizimit me energji elektrike, sepse të gjithë janë të lidhur me linja transmetimi.

Shkaku i saktë nuk është i qartë, por supozohet se për shkak të temperaturave të larta, konsumi u hodh dhe sistemi u shemb.

“Ne ende nuk e dimë shkakun, por i gjithë sistemi energjetik u shua. Ne po bëjmë gjithçka që objektet në termocentralin e Tuzlës të jenë të sigurta,” tha për Klix.ba Fuad Muminović, drejtor i Termocentralit të Tuzlës. .

Në orën 12:35 ka pasur ndërprerje të plotë të furnizimit me energji elektrike në të gjithë shtetin.

Kategoritë
LajmeRajoni