Arkeologët zbuluan një pasazh të fshehur pas hyrjes kryesore të Piramidës së Keopsit

Zyrtarët egjiptianë të antikiteteve njoftuan të enjten zbulimin e një kalimi të fshehur nëntë metra të gjatë pas hyrjes kryesore të Piramidës së Madhe të Gizës, që sipas tyre mund të çojë në zbulime të mëtejshme.

Zbulimi u bë si pjesë e projektit Scan Piramidat në vitin 2015, i cili përdori teknologji moderne, duke përfshirë skanimin dhe endoskopët, për të parë në piramidë, e fundit nga Shtatë Mrekullitë e Botës së Lashtë ende në këmbë.

Kalimi i papërfunduar ndoshta është ndërtuar për të zvogëluar peshën e piramidës ose në hyrjen kryesore, shtatë metra më poshtë, ose në një dhomë apo zonë tjetër ende të pazbuluar, tha Mostafa Waziri, kreu i Këshillit Suprem të Antikiteteve të Egjiptit.

Piramida e Madhe u ndërtua si një varr monumental rreth vitit 2560 para Krishtit, gjatë mbretërimit të faraonit Khufu ose Keopsit. Është 146 metra e lartë dhe deri në vitin 1889 ishte ndërtesa më e madhe e ndërtuar nga dora e njeriut, shkruan Jerusalem Post.

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme