Arabia Saudite dëshiron të mbajë Kupën e Botës në qytetin futurist të Neom

Arabia Saudite ka filluar të planifikojë ofertën e saj për të pritur Kupën e Botës FIFA 2034, dhe qyteti futurist i Neom është renditur si një nga vendet e propozuara.

Siç raportoi më parë Dezeen, Arabia Saudite është promovuar për të pritur kampionatin në Neom, një mega-vendbanim aktualisht në ndërtim e sipër në vend.
Lëvizja vjen pas raporteve se vendi ka braktisur planet e tij origjinale për të bashkëorganizuar Kupën e Botës FIFA 2030 me Egjiptin dhe Greqinë.

Gjithashtu, bëhet e ditur se Arabia Saudite do të jetë nikoqire e Lojërave Dimërore Aziatike të ardhshme në vitin 2029, ndërsa Kampionati Botëror i Futbollit me shumë mundësi do të mbahet në resortin e skijimit “Trojeana”, që i përket Neom.

Ju kujtojmë se projekti për ndërtimin e një qyteti futuristik fillimisht kapte vlerën 500 miliardë dollarë amerikanë.

Neom po ndërtohet sipas planit vizionar të Princit Mohammed bin Salaman për të modernizuar dhe transformuar ekonominë saudite deri në vitin 2030 për të reduktuar varësinë e Mbretërisë nga karburantet fosile.

Kategoritë
Të ndryshme