‘Ami’ nga Citroën makina e vogël elektrike duket si një lavatriçe dhe kushton vetëm 6,600 dollarë

Copyright maison-vignaux @ Continental Productions

Prodhuesi francez Citroën ka zbuluar Ami-n, një makinë elektrike e vogël që është projektuar që nga fillimi për të qenë sa më e lirë.

Makina nuk është shumë e shpejtë dhe duket si një makinë larëse, por kushton vetëm 6,000 €, ose ekuivalente me rreth 6,600 dollarë.

Në fakt, Citroën i referohet asaj si një “objekt lëvizshmërie jo-konformist”.

Ka një shpejtësi maksimale prej vetëm 45 kilometra në orë, afërsisht e barabartë me 28 milje në orë

Mundësohet nga një motor elektrik 6 kilovat, ose 8 kuaj fuqi. Për këtë arsye, sidoqoftë, Ami mund të drejtohet nga fëmijë 14 vjeç në Francë, ose 16 në shumë vende të tjera evropiane, pa patentë, raporton CNN.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji