Ambasadori i Iranit refuzoi të shtrëngonte dorën me Mbretëreshën e Spanjës

Familja mbretërore e Spanjës ka mbajtur një pritje në Madrid për ambasadorët e shumë shteteve në këtë vend dhe mediat spanjolle janë intriguar veçanërisht nga lëvizja e diplomatit iranian Hassan Ghashghavi.

Mbreti Felipe VI dhe Mbretëresha Letizia u takuan me përfaqësues të 126 ambasadave me bazë në Spanjë dhe gjatë bisedës, mbreti kërkoi mbështetje për hapat e ndërmarra nga Spanja pas fillimit të luftës në Ukrainë, të cilat kanë të bëjnë me ndihmën për Kievin, si ushtarake ashtu edhe humanitare.

“Reagimi i komunitetit ndërkombëtar ndaj agresionit rus ishte i fortë,” u tha mbreti ambasadorëve të mbledhur.

Ndonëse pritja u zhvillua në aktivitetet e zakonshme diplomatike, lëvizja e ambasadorit iranian gjatë mbërritjes “vodhi” vëmendjen e publikut.

Gjegjësisht, gjatë pritjes familja mbretërore ka shtrënguar duart me të gjithë ambasadorët që kanë mbërritur në rezidencën e tyre. Edhe pse ambasadori iranian i dha dorën mbretit, ai shmangu shtrëngimin e dorës me Mbretëreshën e Spanjës dhe vetëm u përkul pak.

Shumë komentuan shprehjen në fytyrën e mbretëreshës së Spanjës pas këtij takimi dhe theksuan se nuk i pëlqente lëvizja e ambasadorit iranian.

Meqë ra fjala, gjatë bisedës me ambasadorët, mbreti foli edhe për mënyrën sesi Spanja do të marrë presidencën e Bashkimit Evropian në korrik të 2023, që është një nder i veçantë, por edhe një detyrim.

“Ne kemi nevojë për një Bashkimi Evropian të fortë që vazhdon t’u përgjigjet sfidave në zhvillim dhe që vazhdon zhvillimin e tij institucional dhe legjislativ në mënyrë që t’u përgjigjet në mënyrë adekuate pritjeve, nevojave dhe interesave të evropianëve,” tha Mbreti Felipe VI.

Kategoritë
BotaLajme