Adoleshenti që vrau studentët dhe një portier në Serbi kishte një plan të detajuar, policia gjeti skica dhe një listë me emra

Shefi i Policisë së Beogradit, Veselin Miliq, ka bërë të ditur detajet e tragjedisë që tronditi kryeqytetin e Serbisë dhe ka bërë të ditur se Kosta Keçmanoviq, djali që vrau tetë nxënës në shkollën fillore, kishte planifikuar sulmin e përgjakshëm për një muaj.

Në fjalën e tij për media, Miliq ka thënë se ka më shumë se 25 vite që punon si polic, por që nuk ka parë një rast të tillë.

“Kemi marrë njoftim se një person ka qëlluar në shkollë. Menjëherë janë dërguar patrulla policore. Në orën 8:42 një person i panjohur ka telefonuar dhe është prezantuar si Kosta Keçmanoviq. Ai ka thënë se ka qëlluar disa persona në shkollë. Kur policia mbërriti, u konstatua se ishte përdorur një armë zjarri. Unë e bëj këtë punë për 25 vjet. Kam qenë në mijëra hetime. Kjo është e padëgjuar në shoqërinë serbe. Ndoshta është një pyetje për të gjithë sistemin, çfarë ne duhet të përmirësohemi. Kosta Keçmanoviq u arrestua menjëherë pas ngjarjes. Është gjetur arma e përdorur për kryerjen e krimit”, tha Miliq.

Ai po ashtu ka theksuar se është vërtetuar se Keçmanoviq kishte një muaj që e kishte planifikuar këtë akt.

“Ende nuk është përcaktuar motivi dhe as nuk na ka lajmëruar. Ai ka zgjedhur këtë klasë sepse ishte afër hyrjes së shkollës, dhe departamenti i tij kishte mësim historie. Ai e mori armën nga banesa e babait të tij. Ai kishte sjellë edhe katër molotovë Me të mbërritur, ai ka nxjerrë armën dhe ka qëlluar mbi rojen e sigurisë dhe ka vrarë tre fëmijë të tjerë aty pranë”, shpjegoi shefi.

Pas kësaj, ai ndërroi kornizën dhe vazhdoi lëvizjen drejt klasës ku plagosi mësuesin dhe vrau disa nga shokët e tij të klasës.

Ajo që e tronditi më shumë Miliqin ishte se Keçmanoviq kishte një plan të detajuar në letër me një listë të atyre që do të vriteshin.

“Kjo është një listë e fëmijëve që ai planifikoi të likuidonte. Ai përpunoi një plan për hyrjen dhe daljen nga shkolla. Ai përcaktoi objektivat prioritare. Skica duket si diçka nga një lojë video ose një film horror, gjë që tregon se ai kishte planifikuar në detaje. , sipas klasës së shkollës, si të futemi në cilën klasë”, ka përfunduar Miliq.

Kategoritë
LajmeRajoni