Zhurmë e fortë në Zagreb, ka të bëjë me thyerjen e barrierës së zërit

RRETH orës 10:33 është dëgjuar një zhurmë e fortë në Zagreb, e cila ka shqetësuar disa qytetarë. Edhe këtë herë ka të bëjë me thyerjen e barrierës së zërit.

Ministria e Mbrojtjes bëri të ditur dje thyerjen e mundshme të pengesës së zërit, e cila vlen sot për periudhën nga ora 10 deri në 16:00. Ata njoftuan përparimin në gjashtë qarqe – Zagreb, Bjelovar-Bilogor, Koprivnica-Križeva, Požega-Slavonia, Osijek-Baranja dhe Virovitica-Podravina. Por zbulimi u dëgjua padyshim në qytetin e Zagrebit. Duhet pranuar që Ministria e Mbrojtjes mund të mos e dijë se është një qark më vete.

Njoftimi për shtyp i Ministrisë së Mbrojtjes

Ja njoftimi i plotë i Ministrisë së Mbrojtjes.

“Në kuadër të detyrave të planifikuara të Forcave Ajrore Kroate, pilotët e skuadronit 191 luftarak të krahut 91 do të kalojnë të hënën, më 30 janar 2023, nga ora 13:00 deri në 18:00 dhe të martën, më 31 janar, 2023, nga ora 10:00 deri në 16:00 aktivitete të rregullta fluturimi gjatë të cilave mund të pritet thyerja e barrierës së zërit.

Forcat Ajrore Kroate kryejnë të gjitha aktivitetet në zonat e zonave të përcaktuara të fluturimit në përputhje me rregulloret dhe rregullat që rregullojnë përdorimin e hapësirës ajrore në Republikën e Kroacisë.

Është planifikuar një fluturim provë gjatë të cilit pritet të thyhet barriera e zërit në zonën Zagrebaçka, Bjelovar-Bilogora, Koprivnica-Križevačka, Požega-Slavonia, Osijek-Baranja, Virovitica-Podravina në lartësinë 10,000 deri në 14,00 metra. , me respektimin e të gjitha masave të sigurisë.

Gjatë realizimit të fluturimit të planifikuar dhe si pasojë e thyerjes së pengesës së zërit, pritet rritje afatshkurtër e zhurmës dhe kërkojmë nga qytetarët durim dhe mirëkuptim”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Mbrojtjes.

Kategoritë
LajmeRajoni