Zbulohet arsyeja e arrestimit: Kryetari i Komunës së Budvës akuzohet për kontrabandë kokaine

Kryetari i Komunës së Budvës, Milo Bozhoviq, dyshohet se ka organizuar një grup kriminal përgjegjës për të paktën tre ngarkesa të kokainës, për këtë arsye është arrestuar dje në shtëpinë e tij familjare, mëson “Vijesti” nga Podgorica.

Ai mbrëmë është mbajtur nga prokurori deri në 72 orë, pas një seance dëgjimore në Prokurorinë Speciale të Shtetit (SDT).

Anëtarët e Departamentit të Posaçëm të Policisë (SPO) e arrestuan atë me urdhër të SDT-së, në një aksion të mbështetur dhe ndihmuar nga Agjencia e Bashkimit Evropian për Bashkëpunim dhe Zbatim të Ligjit – Europol.

Inspektorët policorë kanë hyrë në shtëpinë e tij në qendër të Budvës rreth orës gjashtë, e kanë kontrolluar dhe më pas me Bozhoviqin kanë shkuar në zyrën e tij në ndërtesën e Komunës. Rreth orës 11:30 janë nisur për në Podgoricë, pas së cilës është dërguar në objektin “Limenka”, selia e PSP-së.

Drejtoria speciale e policisë e ka privuar nga liria kryetarin e Komunës së Budvës M.B., për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale të krijimit të organizatës kriminale dhe tri vepra penale të prodhimit, posedimit dhe shpërndarjes së paautorizuar të drogave narkotike. tha prokurori special Vukas Radonjiq.

Deri kohët e fundit, Bozhoviç ishte deputet dhe anëtar i Komisionit të Sigurisë dhe Mbrojtjes dhe kishte leje për të hyrë në informacione të klasifikuara. Një nga përfaqësuesit ligjorë të Bozhoviqit, avokati Miroje Jovanoviq, tha se nuk ka marrë leje për të parë klientin e tij në ambientet e ekipit special të policisë.

Në pritje të Bozhoviqit para “Limenkës” ishte kolegu i tij nga DF, Nikolla Jovanoviq, kryetari i Kuvendit të Budvës. Ai ishte në shoqërinë e Predrag Ivanoviqit, drejtor i ndërmarrjes lokale të shërbimeve komunale.

Në seancën e djeshme të Komisionit për Siguri dhe Mbrojtje, kryeministri Dritan Abazovic në mënyrë indirekte ka komentuar rastin e arrestimit të Bozhoviqit dhe ka deklaruar se Malit të Zi e pret një rrugë e gjatë dhe e dhimbshme.

“Ne nuk akuzojmë askënd pa prova, kemi luftuar për të marrë institucionet e lira, po ashtu është e vërtetë që disa gjëra kanë ndodhur sot në mëngjes, ka një narrativë politike që ata që kanë qeverisur para 30 gushtit nuk dalin në lajme, por unë Mendoni se kjo është vetëm çështja e kalimit të kohës. Të gjithë ata që kanë kryer veprime të pandershme duhet të mbajnë përgjegjësi. Mali i Zi ka një rrugë të gjatë dhe të dhimbshme përpara”, tha Abazovic.

Seanca e Komisionit për Siguri dhe Mbrojtje u caktua për shkak të seancës kontrolluese të kreut të Qeverisë, policisë dhe prokurorisë dhe për shkak të situatës në sektorin e sigurisë, gjegjësisht arrestimit të policëve të lartë në akuza për të qenë në shërbim të mafies. Një nga liderët e DF-së, Andrija Mandiq, tha se mendon se kolegu i tij partiak është arrestuar pikërisht për shkak të mbajtjes së asaj seance.

“Unë mendoj se ky aksion është organizuar qëllimisht sot në mëngjes, në pritje të takimit të Komitetit të Sigurisë,” tha Mandiq.

Ai tha se Milo Bozhoviqin e njeh qysh kur ishte djalë dhe tha se ky burrë nga Budva nuk ka pasur nevojë të merret me biznes ilegale.

Kategoritë
LajmeRajoni