Ylli më i paguar në botë i NBA-së nuk e prish agjërimin gjatë Ramazanit

Basketbollisti më e paguar e sotshme e NBA-së, Jaylen Brown nga Boston Celtics është një nga basketbollistet e shumta në ligën më të fortë në botë që agjërojnë gjatë muajit të Ramazanit.

Në Islam, Ramazani është një muaj në të cilin muslimanët këshillohen të përmbahen nga teprimet e çdo lloji, kryesisht përmes një agjërimi njëditor nga ushqimi dhe pijet.

Ky është rasti me Brown, i cili agjëron çdo ditë, gjë që nuk reflekton në lojërat e tij në parket, dhe që gardiani i Bostonit nuk e sheh si problem pasi ai nuk dëshiron që betejat e njerëzve të tjerë të anashkalohen vetëm sepse ai është agjërueshëm.

“Kjo është një periudhë e pabesueshme e vitit. Shumë njerëz në mbarë botën agjërojnë, dhe unë jam vetëm një prej tyre dhe nuk shquhem për asgjë. Është një muaj i jashtëzakonshëm për të forcuar trupin, forcën dhe fokusin,” Brown u përgjigj kur u pyet nga një gazetar.

Brown nuk i ka konfirmuar kurrë bindjet e tij fetare, edhe pse shumë janë të bindur se ai është mysliman, siç dëshmohet nga agjërimi i tij gjatë Ramazanit.

Kujtojmë, Brown është basketbollisti më i paguar i NBA-së pasi vitin e kaluar nënshkroi kontratë pesëvjeçare me Bostonin në vlerë prej 304 milionë dollarësh.

Kjo kontratë i kalon 264 milionë dollarët e nënshkruar në vitin 2022 nga qendra e Denver Nuggets dhe një nga lojtarët më të mirë në botë, Nikola Jokic.

Kategoritë
Sport