Vuçiq: Pantiq mbërriti në shtëpi, njerëzit nga barrikadat nuk do të ndiqen penalisht

Presidenti Aleksandar Vuçiq tha në një takim me përfaqësuesit e serbëve në Rashkë se ish-polici Dejan Pantiq është në shtëpi me familjen e tij. I kanë anashkaluar barrikadat dhe kanë shikuar se si ta sjellin, sepse ai po vjen i shoqëruar nga EULEX-i, tha ai, duke shtuar se Prishtina ka dashur që ta sjellë ROSU. Është një fitore simbolike, tha ai. Siç tha ai, në gazeta kanë “shkruar pa mëdyshje se personat që kanë qenë në barrikada nuk duhet të ndiqen penalisht dhe as të ndiqen penalisht”. Ai tha se si amerikanët ashtu edhe evropianët kanë shkruar se nuk ka lista dhe lista që janë përmendur.

Ai tha se burrat ishin nga barrikadat dhe do të ktheheshin pas rreth 45 minutash për t’i informuar ata për vendimet. Ai tha se përkundër faktit se barrikadat “shërbyen për sulme të ashpra ndaj Serbisë, ato shërbyen edhe për të marrë një fjalë për pozicionin e serbëve”. Dhe ky rezultat që morëm është rezultat i njerëzve në barrikada, vlerësoi ai dhe shtoi se reagimi i Albin Kurtit ndaj vendimit për arrest shtëpiak ishte histerik.

Vuçiq tha se është gjithashtu e rëndësishme që tani në deklaratën zyrtare të KFOR-it, si dokument më vete, i jep të drejta edhe popullit serb, edhe shtetit të Serbisë dhe obligim ndaj KFOR-it, që të mos lejojë hyrjen e forcave speciale në veri të Kosovës.

Siç thotë ai, kanë pasur biseda të vështira për ditë e net.

Vuçiq deklaroi se vetëm në një kazermë ndodhen më shumë se 2500 ushtarë dhe policë dhe se ata janë aty prej ditësh. Por unë mendoj se qëllimi ynë duhet të jetë ruajtja e paqes, tha ai.

Unë do të qëndroj me njerëzit tanë, tha ai duke folur në seancë. Ata kurrë nuk janë sjellë si ata që kur Kurti erdhi në pushtet, shtoi ai. Vuçiq tha se do të dëgjojë gjithçka, “madje edhe kërkesat e pamundura”.

Në seancë u drejtua një qytetare nga Soçanica, nënë e vetme të cilës i vranë burrin, e cila i kërkoi atij “paqe dhe diplomaci” që të gjithë të qëndrojnë në vatrat e tyre, duke thënë se aty ka lindur fëmijët e saj dhe se ajo dëshiron të qëndrojë në shtëpinë e saj.

Vuçiq tha gjithashtu se besimi duhet të ndërtohet me partnerë nga bashkësia ndërkombëtare. Çdo marrëveshje i ka shërbyer komunitetit ndërkombëtar për të përdorur atë që i përshtatet (Prishtinës) dhe për të shmangur atë që na përshtatet neve, tha ai.

“Nuk ka asgjë në këto letra që na obligon shtesë, këtu më në fund dikush ka dëgjuar se çfarë thonë serbët dhe nëse nuk e respektojnë, jemi mësuar, çfarë të bëjmë tjetër, cili është opsioni tjetër. .. Ju po flisni për lista, kjo është një çështje që shkruan amerikanët dhe evropianët se nuk ka lista, lista. Kjo do të thotë se ju dhe unë kemi pasur sukses në diçka”, tha ai.

Kategoritë
LajmeRajoni