Vuçiq: Mund të na duhet të vendosim sanksione ndaj Rusisë

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq tha në parlament se Beogradit mund t’i duhet të vendosë sanksione ndaj Rusisë.

Vuçiq tha se nuk është entuziast për propozimin e Partisë për Liri dhe Drejtësi (SSP) që Beogradi të vendosë sanksione kundër Rusisë, por se nuk e di se sa do të zgjasim nëse nuk vendosim masa të tilla.

“Ju thoni se jeni pro sanksioneve, unë them nuk e di, ndoshta duhet të bëjmë”. Ndërsa ne nuk mund të duhet, është më mirë të mos duhet. Nëse asgjë, Rusia na ndihmoi në 2015. Ajo nuk na ndihmoi në vitin 2003 kur doli në pension, nuk na ndihmoi as në vitin 1992 dhe e gjithë kjo është e vërtetë dhe unë i di të gjitha këto. Por ndonjëherë duhet të mbani mend gjërat e mira, jo vetëm të këqijat”, tha Vuçiq gjatë një diskutimi me shefen e Grupit të Bashkuar Parlamentar Marinika Tepiq.

“Po, sepse ne nuk kemi vendosur sanksione ndaj Federatës Ruse, ne po paguajmë çmimin për këtë. Dhe ne po paguajmë një çmim shumë më të lartë se sa mund të shihet, por kjo është çështje e angazhimit politik të lidershipit tonë. Po të kishit pyetur disa njerëz, mund t’ju kishin llogaritur, ai çmim nuk është aspak i vogël. Por është rezultat i vendimmarrjes së pavarur. Tani mund të diskutojmë nëse është e nevojshme në një mënyrë apo tjetër, por kjo është tema”, tha ai.

Vuçiq ka thënë se menjëherë ka bërë të ditur se nuk i pëlqen asgjë në propozimin e Bashkimit Evropian lidhur me zgjidhjen e problemit të Kosovës.

Kam paraqitur detajet më të këqija të marrëveshjes, për të vënë në dukje peshën e situatës, tha Vuçiq.

Lehtësia e padurueshme e papërgjegjshmërisë e përndjek popullin tonë, tha Vuçiq, duke theksuar se drejtimi i vendit kërkon përgjegjësi të madhe.

Deputetët e Kuvendit të Serbisë kanë nisur sot seancën e re të jashtëzakonshme, ku presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka prezantuar Raportin për procesin e negociatave me Prishtinën.

Raportin zyrtarisht deputetëve e ka dorëzuar Qeveria e Serbisë, Zyra për Kosovë dhe Metohi, si dhe Zyra pak e njohur për Çështje Koordinuese në procesin e negociatave me institucionet e përkohshme të vetëqeverisjes në Prishtinë.

Pas fjalimit të Vuçiqit filloi diskutimi. Gjatë pasdites ka ndodhur një incident ku deputetë të pozitës dhe të qeverisë janë shtyrë dhe shtyrë njëri-tjetrin para stolit ku ishte ulur Vuçiq.

Kategoritë
LajmeRajoni