TOGG-ja e parë iu dorëzua Presidentit Erdogan dhe gruas së tij

Dy automjete vendase dhe kombëtare, Togg, të cilat do t’i paraqiten Presidentit Recep Tayyip Erdoğan, njëra për përdorim personal në Anadoll dhe tjetra për përdorim si automjet zyre Gemlik, u tërhoqën përpara Kompleksit Presidencial. Automjetet i pritën presidenti Erdogan dhe bashkëshortja e tij Emine Erdoğan.

Ëndrra gjysmëshekullore e Turqisë është realizuar.

Automjeti vendas dhe kombëtar Togg nuk është më një ëndërr.

Togg tani ka filluar shpërndarjen…

Procesi i para-porositjes ka përfunduar dhe 20 mijë persona janë identifikuar si pronarë të ligjshëm të Togg.

Janë bërë më shumë se 177 mijë aplikime dhe 20 mijë persona kanë të drejtë për dërgesa.

Në këtë kuadër, urdhri i parë u dha nga presidenti Recep Tayyip Erdoğan dhe bashkëshortja e tij Emine Erdoğan, të cilët patën peshën më të madhe në realizimin e ëndrrës.

Në këtë kuadër në Kompleksin Presidencial janë sjellë dy automjete, njëra në Anadoll dhe tjetra në Gemlik.

Presidenti merr Togg-un e parë

Dy automjetet e para të prodhimit vendas, një nga ëndrrat më të mëdha të Turqisë, iu dorëzuan Presidentit dhe bashkëshortes së tij Emine Erdoğan me një ceremoni.

Gemlik, një nga automjetet që tërhiqet në kopshtin e kompleksit, do të përdoret si automjeti zyrtar i Erdoganit. Në pjesën e targave të automjetit ishte vendosur tabela Presidenciale.

Detaje EE në tabelëNga ana tjetër, modeli i Anadollit do të jetë një mjet personal, nga ana tjetër, automjeti me ngjyrë të kuqe të regjistruar në emër të Emine Erdoğan-it, tërhoqi vëmendjen me frazën EE në targa.

Gjatë pritjes së automjeteve, Presidenti mbajti një fjalim të shkurtër.

Kategoritë
BotaLajme