Tifozët e Liverpool-it përsëri brohoritën himnin kombëtar britanik dhe tmerruan publikun në ishull

Himni kombëtar britanik për kurorëzimin e mbretit Charles po këndohet para ndeshjeve të xhiros së 35-të të Premiership në të gjitha stadiumet, por në një “God Save the King” nuk është i mirëpritur.

Gjegjësisht, para ndeshjes së sotme me Brentfordin në Anfield, tifozët e Liverpool-it kanë sharë himnin kombëtar. Me atë lëvizje ata tmerruan një pjesë të mirë të publikut britanik, të cilët dënojnë këtë akt të fansave në rrjetet sociale.

Nga rruga, tifozët e Liverpool kanë fishkëllyer himnin kombëtar që nga vitet 80 të shekullit të kaluar, dhe gjithçka filloi si një protestë kundër sundimit të Margaret Thatcher, gjatë së cilës qyteti ishte në një krizë të madhe dhe luftonte me normat e larta të papunësisë.

Intoleranca u thellua në vitin 1989 pas katastrofës së stadiumit Hillsborough në të cilën 97 tifozë të Liverpool humbën jetën për shkak të dështimeve organizative.
Mediat britanike më pas fajësuan vetë tifozët e Liverpool-it për aksidentin dhe një nga burimet kryesore të tyre ishte një anëtar i shquar i Partisë Konservatore në pushtet, Irvine Patnick.

Tifozët e Liverpool-it nuk i kanë falur asnjëherë autoritetet, madje edhe sot shumë qytetarë të këtij qyteti mendojnë se janë lënë pas dore.

Për shkak të kësaj, një pjesë e mirë e tifozëve të Liverpoolit nuk e mbështesin kombëtaren e Anglisë gjatë garave të mëdha.

Kategoritë
Sport