Tenistja franceze përkrah Gjokoviqin: Kosova është zemra e Serbisë edhe për mua

Tenistja franceze, Kristina Mladenoviç (30) ka komentuar mesazhin e Novak Gjokoviqit pas ndeshjes në raundin e parë të Roland Garros kur tha se “Kosova është zemra e Serbisë”.

Pas ndeshjes së raundit të parë të Roland Garros kundër Aleksandër Kovaçeviqit, Gjokoviq në kamerën që po e regjistronte shkroi “Kosova është zemra e Serbisë” dhe “Stop dhunës”, duke dërguar kështu një qëndrim të qartë “politik” në momentin e tensionet e rritura që po mbretërojnë aktualisht në Kosovë.

Kur u pyet se çfarë reagimi pati lëvizja e Novakut në Francë, Kristina Mladenoviç tha:

“Novak është i mrekullueshëm, ai është një shembull i vërtetë për të gjithë të tjerët. E pashë. Shumë njerëzve u lejohet të flasin për Rusinë dhe Ukrainën, të gjithë kanë një mendim, dhe kjo nuk është politike? Nga ana tjetër, kjo, kjo është politike Po, e ndaj mendimin me Novakun, Kosova është zemra e Serbisë edhe për mua, babai im është nga Gjilani, gjyshja ime ka jetuar dhe unë kam qenë kur kam qenë fëmijë”, ka thënë hapur në një intervistë popullorja Mladenoviq. me Telegraf.rs.

Meqë ra fjala, Mlladenoviq nuk e fshehu asnjëherë origjinën e saj dhe në vitin 2017 ajo i tha një portali tenisi se në zemër është serbe.

“Unë kam lindur në Francë dhe kurrë nuk kam jetuar në ish-Jugosllavi. Babai im shpejt u bë francez. Unë jam francez në kokën time dhe serb në zemrën time.”

Në karrierën e saj të deritanishme, Mlladenoviq fitoi një titull të WTA-së, ndërsa më e mira u rendit në vitin 2017 si tenistja e 10-të në botë, ndërsa shumë më tepër suksese në dyshe me 28 tituj dhe ishte e para në ranglistë në vitin 2019.

Kategoritë
Sport