Sipas regjistrimit të vitit 2022, gjithsej 6,647,003 banorë jetojnë në Serbi, të dhënat e publikuara sipas kombësisë

Instituti Republikan i Statistikave në Serbi ka publikuar rezultatet përfundimtare të regjistrimit të popullsisë. Sipas të dhënave të mbledhura vitin e kaluar, në Serbi jetojnë 6.647.003 banorë.

Sipas rezultateve të regjistrimit të vitit 2022, në Serbi jetojnë gjithsej 5,360,239 serbë ose 80,64 për qind, dhe në vendin e dytë janë personat të cilëve nuk dihet kombësia – 322,013 (4,84 për qind), dhe qytetarët që nuk kanë deklaruar atje janë 136,198 (2,05). për qind) të përkatësisë etnike, shkruan Danas.

Ndër qytetarët që kanë deklaruar kombësinë, të dytin për nga numri i tyre janë hungarezët, me 184,442, pasuar nga boshnjakët me 153,801, ndërsa romët me 131,936.

Popujt dhe kombet e tjera janë të përfaqësuar nën një përqind, pra janë 61,687 0,93 shqiptarë, 39,107 kroatë, 27,143 jugosllavë dhe 20,238 malazezë.

Më së paku janë gjermanët – 2573, sllovenët 2829, ukrainasit 3969 dhe goranët 7700.

Ka 41.730 sllovakë, 23.044 rumunë, 21.013 vlleh, 13.011 maqedonas, 12.918 bullgarë, 11.418 rusë dhe 10.486 rusë. Në kategorinë “të tjera” renditeshin 21643 persona.

Për sa i përket përkatësisë rajonale janë deklaruar 11.929 persona.

Kategoritë
LajmeRajoni