Rezultatet preliminare të zgjedhjeve në Mal të Zi: Milo Gjukanoviq dhe Jakov Milatoviq shkojnë në raundin e dytë

Kandidatët për president të Malit të Zi, Milo Gjukanoviq (DPS) dhe Jakov Milatoviq (Lëvizja e Evropës), do të shkojnë në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale në këtë vend, i cili do të mbahet më 2 prill.

Pas numërimit të 87.5 për qind të votave, Qendra për Monitorim dhe Hulumtim të Malit të Zi njoftoi se Gjukanoviq dhe Milatoviq kanë fituar numrin më të madh të votave në raundin e parë të zgjedhjeve.

Sipas rezultateve preliminare, presidenti aktual i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, ka fituar 35,4 për qind të votave, ndërsa Milatoviq 29,2 për qind të votave, me çka këta kandidatë janë kualifikuar për në raundin e dytë të zgjedhjeve.

I treti në listë ishte Andrija Mandiq (Për të ardhmen e Malit të Zi) me 19,1 për qind, i ndjekur nga Aleksa Beçiq (Mali i Zi Demokratik) me 11 për qind të votave.

Draginja Vuksanoviq-Stankoviq, Goran Daniloviq dhe Jovan Raduloviq kanë fituar numrin më të vogël të votave.

Presidenti aktual i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, në prag të votimit të sotëm deklaroi se beson se do të fitojë numrin më të madh të votave dhe do të vazhdojë të kryejë funksionin presidencial.

“Kjo është një mundësi për Malin e Zi që të konfirmojë aftësinë e tij për të jetuar në kushte të stabilitetit politik dhe social, që mësuesit të zbatojnë reformat me përkushtim, të arrijnë standardet dhe të arrijnë qëllimet e tyre”, tha Gjukanoviq.

Në anën tjetër, Milatoviq foli disa herë për rrugën e tij zgjedhore dhe tha se Gjukanoviq nuk mund t’i ndalë qytetarët e lirë.

“Gjukanoviq nuk mund t’i ndalë qytetarët e lirë të Malit të Zi në synimin tonë për t’ia hequr këtë vend nga duart dhe ta gjurmojmë përgjithmonë në rrugën e drejtësisë, barazisë dhe pajtimit! Raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale do të jetë “gara e fundit” e Partisë Demokratike i socialistëve dhe liderit të asaj partie Milo Gjukanoviq”, tha më herët Milatoviq.

Kategoritë
LajmeRajoni