Qeni që iku nga pronari i dehur kafshon fëmijën

Një qen ka sulmuar një fëmijë në ZAGREB, njofton policia.

“Policët e Drejtorisë së Policisë së Zagrebit kanë përfunduar hetimet penale ndaj 48-vjeçarit për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale të rrezikimit të jetës dhe pasurisë me vepër të përgjithshme të rrezikshme apo mjete në dëm të të miturit”, shkruan policia.

Dyshohet se 48-vjeçari e mbante qenin e tij, një terrier amerikan Staffordshire, në një mënyrë që rrezikonte shëndetin dhe sigurinë e njerëzve, veçanërisht të fëmijëve dhe kafshëve, duke e lënë të lëvizte pa mbikëqyrje, në kundërshtim me dispozitat e ligjit. Ligji për Mbrojtjen e Kafshëve.

“Përkatësisht, më 5 janar 2023, rreth orës 16:45, duke përfituar nga mosvëmendja e të dyshuarit dhe niveli i tij i alkoolit prej 4,07 g/kg alkool në trup, kur i dyshuari ka hyrë në oborrin e shtëpisë së tij në rrugën Kustošijski Venec. , qeni ka dalë nga oborri, pas së cilës rruga ka sulmuar dhe kafshuar një fëmijë të mitur, duke i plagosur pjesën e poshtme të këmbës së majtë”, thuhet në njoftim.

Pas përfundimit të hetimeve penale kundër të dyshuarit është parashtruar kallëzim penal në prokurorinë kompetente të shtetit.

Kategoritë
LajmeRajoni