Një burrë në Kroaci mori hua 512,000 euro dhe i shpenzoi në bastore

Pas hetimeve, më 3 janar 2023, prokuroria në Çakovec ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Komunale në këtë qytet në Kroaci kundër një 33-vjeçari për kryerjen e veprave penale të mashtrimit dhe deklarimit të rremë.

Një 33-vjeçar akuzohet se nga korriku i vitit 2021 deri në qershor 2022, një 34-vjeçar dhe një 45-vjeçar në Çakovec dhe rrethinë i ka marrë para borxh në shumën totale mbi 512.000 euro.

Të akuzuarit e dinin se dy të dëmtuarit kishin në dispozicion shuma më të mëdha parash, transmeton Index.hr.

Ai i bindi ata që t’i jepnin para në disa raste, duke pretenduar se i duheshin për të paguar komisione në bankat e huaja ku kishte para të depozituara. Ai premtoi se pas pagesës së komisioneve do t’i tërhiqte paratë nga bankat dhe do të shlyente kreditë edhe pse nuk kishte fare para në bankat e huaja dhe nuk kishte ndërmend t’i kthente kreditë.

Si garanci se do t’ia kthente paratë, ai i ka dhënë 33-vjeçarit patentën e drejtimit të një makine VW Touareg me targa zvicerane, duke pretenduar rrejshëm se makina ishte e tij, edhe pse nuk ishte pronar i mjetit në nr. të gjitha. I pandehuri akuzohet gjithashtu se i ka lëshuar 33-vjeçarit kambiale të pakthyeshme në emër të tij dhe në emër të shoqërisë tregtare, themelues dhe drejtor i së cilës ai është.

Ai i ka telefonuar në telefon të dëmtuarit duke pretenduar se është punonjës i shërbimit të transfertave dhe i ka siguruar se së shpejti do të mbërrijnë para nga jashtë. Prokuroria Komunale e Shtetit e ngarkon të pandehurin se paratë e marra i mban për vete dhe i shpenzon në një bastore sportive, për lojëra fati, shpenzime hoteli dhe nevoja të tjera personale.

I dyshuari 33-vjeçar akuzohet edhe për kallëzim të rremë për humbjen e kartës së identitetit në Çakovec në shtator të vitit 2021. U konstatua se karta e identitetit nuk kishte humbur në fakt dhe se 33-vjeçari ka vazhduar ta përdorë atë pasi i është hequr karta e vjetër dhe i është lëshuar një dokument i ri.

I akuzuari gjatë hetimeve ka qenë në paraburgim, ndërsa këshilli i Gjykatës Komunale në Çakovec ka pranuar propozimin e prokurorit të shtetit, sipas të cilit edhe pas ngritjes së aktakuzës, paraburgimi është vazhduar për shkak të rrezikut. të përsëritjes së veprave penale.

Kategoritë
BotaLajme