Në Australi gjendet çokollata 120-vjeçare në gjendje të ngrënshme

Një kuti me çokollata 120-vjeçare u zbulua në koleksionin e gjërave personale të poetit australian Banjo Patterson.

Kutia në të cilën u gjet çokollata, është pjesë e dërgesave që ushtarët morën gjatë Luftës së Boerit në Afrikën e Jugut 1899-1902. Për habinë e shkencëtarëve, ajo ishte pothuajse e paprekur kur u zbulua, gati 120 vjet më vonë.

“Ishte një aromë interesante kur e hapëm kutinë. Ne e kuptuam se ishte në të vërtetë çokollata që ishte mbështjellë dhe paketuar,” tha Jennifer Todd nga Biblioteka Kombëtare e Australisë për ABC.

Ndryshe, mbretëresha Victoria kishte urdhëruar që kuti të tilla prej llamarine me çokollatë t’u dërgoheshin ushtarëve. 35 tonë çokollatë “Cadbury” ishin prodhuar dhe ajo pagoi personalisht, ndërsa fjalët “Afrika e Jugut 1900. Ju uroj një Vit të Ri të lumtur” ishin shtypur në kuti.

 

Kategoritë
LajmeTë ndryshme