Ndërprerje e qarkullimit në Kroaci, mbyllen të gjitha rrugët ndërmjet Dalmacisë dhe brendësisë

Sot nga ora 14:30 deri në njoftimin e dytë, për shkak të kushteve atmosferike nuk ka rrugë të lirë rrugore për asnjë grup automjetesh nga drejtimi i Dalmacisë në drejtim të brendësisë dhe anasjelltas, njofton Klubi Automobilistik Kroat (HAK).

Mirëmbajtja dimërore e rrugëve është në zhvillim e sipër, ndaj ka vonesa të shpeshta pas automjeteve të servisit dimëror, të cilat lëvizin më ngadalë.

Ka kushte dimërore në shumicën e rrugëve në Lika dhe Gorski Kotar, duke përfshirë autostradën A1 ndërmjet nyjeve Gospiq dhe Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb midis kryqëzimeve Kikovica dhe Bosiljevo II dhe rrugën shtetërore DC3 Karlovac-Vrbovsko- Delnicë-Kikovicë (rruga e vjetër nëpër rrethin Gorski), transmeton Index.hr.

Një qendër pritjeje për pasagjerët e bllokuar në trafik është hapur në Graçac, në adresën Nikola Tesla 37, pranë urës në Graçac, njofton Mbrojtja Civile.

Instituti Shtetëror Hidrometeorologjik (DHMZ) ka publikuar paralajmërime për të gjithë vendin. Në veri të Adriatikut po fryn një stuhi e fortë dhe si uragane, ndërsa në zonën e Splitit dhe Dubrovnikut po fryn një jug i fortë, i cili do të kthehet në stuhi. Paralajmërimet për borë janë lëshuar në brendësi.

Në kanalin Velebit pritet një stuhi shumë e fortë dhe e stuhishme, ndonjëherë si uragane. Shpejtësia më e madhe e erës do të jetë ndërmjet 75 dhe 185 km/h. Në Kvarner priten të fryjnë erëra me shpejtësi prej 65 deri në 150 km/h, ndërsa në rajonin e Rijekës do të kalojnë 110 km/h.

Kategoritë
LajmeRajoni