Ndahen 9 milionë euro për rinovimin e stadiumit të Gjakovës

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, ka njoftuar për ndarjen e nëntë milionë eurove për rinovimin e stadiumit të qytetit të Gjakovës.

Të enjten është nënshkruar marrëveshja mes MKRS-së dhe Komunës së Gjakovës, përmes së cilës “ne kemi zotuar gjithë buxhetin e nevojshëm për përfundimin e stadiumit, ndërsa komuna ka për obligim zhvillimin e procedurave të prokurimit, punët ndërtimore si dhe mbikëqyrjen teknike”.

“Futbollistët dhe qytetarët e kësaj komune dhe më gjerë do të kenë stadiumin e merituar, me kushte të dinjitetshme për të zhvilluar aktivitetet sportive dhe ndjekur ndeshjet e ekipeve të preferuara”, ka shkruar Çeku në Facebook.

Stadiumi i Gjakovës është në mesin e stadiumeve që do të jenë nikoqirë të Lojërave Mesdhetare në vitin 2030.

MKRS-ja ka njoftuar edhe për rinovimin e stadiumit “Fadil Vokrri” në Prishtinë e atë të Gjilanit, që gjithashtu do të presin Lojërat Mesdhetare 2030.

 

Kategoritë
Sport