Mitet për humbjen e peshës që nuk duhet t’i besoni

Humbja efektive dhe e qëndrueshme e peshës është një kombinim i një diete të shëndetshme dhe ushtrimeve të rregullta që nuk do të thotë domosdoshmërisht të shkoni në palestër ose trajnime në grup. Japonezët janë provë se ecja e përditshme është e mjaftueshme.

Megjithatë, njerëzit janë ende në kërkim të zgjidhjeve magjike. Kështu që ata lexojnë këshilla midis të cilave ka shumë mite që thjesht nuk janë efektive. Traineri Steven Virtue paralajmëron për këtë dhe rendit pesë gjërat më të zakonshme që nuk duhet t’i besoni me asnjë kusht.

Miti 1: Mund të humbni peshë vetëm përmes ushtrimeve fizike

Nuk ka dyshim se ushtrimet kanë përfitime për shëndetin e përgjithshëm, por studime të shumta kanë treguar se humbja e peshës kërkon marrjen parasysh të dietës. Për më tepër, 80 përqind e rezultateve varen nga një dietë e ekuilibruar dhe e plotë.

Miti 2: Yndyrnat ju shëndoshin

Njerëzit shpesh shmangin yndyrnat, por ajo që ata nuk e dinë është se është e shëndetshme të hani të ashtuquajturat yndyrna të shëndetshme. Avokado dhe çokollata e zezë, në moderim, janë shumë të shëndetshme.

Miti 3: Abdominalët krijojnë muskuj të barkut

Megjithëse uljet janë një nga ushtrimet më të njohura, është gabim të mendosh se vetëm ato mund të çojnë në një bark të skalitur. Ushtrimet e synuara nuk mund të çojnë në një zgjidhje të plotë.

Miti 4: Ngrënia e sasive të vogla të ushqimit përshpejton shkrirjen e dhjamit

Njerëzit që u drejtohen dietave shpesh hanë më shumë vakte më të vogla gjatë gjithë ditës, por kjo nuk është gjithmonë efektive. Për të shkrirë dhjamin, është e rëndësishme të arrini një deficit kalorish që do të thotë të konsumoni më shumë kalori krahasuar me sa hani. Nëse konsumoni pesë vakte në ditë, secila me 500 deri 600 kalori dhe djegni 2,000, nuk jeni më afër qëllimit.

Miti 5: Humbja e peshës është një proces i gjatë

Hulumtimet kanë treguar se humbja e peshës është më e madhja në javët e para të një diete. Ajo që është e rëndësishme është të përvetësoni dhe mbani zakone të shëndetshme në mënyrë që kilet të mos kthehen, por humbja e yndyrës në vetvete mund të ndodhë në një kohë shumë të shkurtër.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet