Maqedonia e Veriut: Deri më tani janë mbledhur 1 milion e 706 mijë euro për Turqinë

Sipas deklaratave të organizatave të ndryshme publike dhe joqeveritare në Maqedoninë e Veriut, për shkak të tërmeteve në Turqi deri më tani janë mbledhur 1 milion e 706 mijë euro ndihma.

Sipas deklaratave të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut dhe pushteteve lokale (shumë komuna provinciale dhe rajonale), organizata joqeveritare, banka, shoqata të biznesmenëve, institucione arsimore dhe shumë institucione dhe organizata të ndryshme, 1 milion e 706 mijë euro (34 milion 359 mijë 342 TL) është mbledhur ndihma financiare.

Përveç ndihmës financiare, ndihma në natyrë e mbledhur nga institucione të ndryshme dhe iniciativa civile ka kaluar mbi 20 kamionë.

Në të njëjtën kohë, me vendim të qeverisë në kërkim-shpëtim morën pjesë 60 ushtarë të Ushtrisë dhe 107 persona nga Drejtoria e Mbrojtjes dhe Shpëtimit. Shumë komuna lokale, veçanërisht Komuna Metropolitane e Shkupit, Komuna e Tetovës, Komuna e Kumanovës, Komuna Çayır, dërguan ekipet e tyre në zonën e tërmetit.

Kategoritë
BotaLajme