Kroati kur u kthye në shtëpinë e tij, e gjeti atë të shkatërruar.

Mediat njoftuan se një burrë nga Zagrebi që prej 57 vitesh jeton në rrugën Stara Pešćenica IV. u trondit kur erdhi në shtëpi nga doktori të premten dhe pa se shtëpia e tij ishte rrënuar.

Zyra e qytetit të Zagrebit zbuloi se në rrugën IV. Stara Peščenica 9, po zgjidhin marrëdhëniet pronësore dhe juridike për shkak të ndërtimit të shkollës fillore Dragutin Kušlan, por nuk e kanë shembur dhe as prishur shtëpinë ku ka jetuar 57-vjeçari dhe po punojnë për gjetjen e banesës së përshtatshme për të.

Administrata e qytetit të Zagrebit vuri në dukje se Zyra e Qytetit për Mbrojtjen Sociale, Shëndetin, Veteranët dhe Personat me Aftësi të Kufizuara është në kontakt me Institutin Kroat për Punë Sociale, i cili është përgjegjës për gjetjen e një forme të përshtatshme strehimi, në mënyrë që situata të mund të zgjidhet sa me shpejt te jete e mundur.

57-vjeçarit i është hequr aftësia biznesore për shkak të problemeve shëndetësore dhe motra e tij është kujdestare ligjore. Për të kujdeset edhe Qendra për Ndihmë Sociale, e cila jetonte si qiramarrës i strehuar në shtëpinë që tani është e rrënuar.

Ai u tha gazetarëve se ka marrë vesh nga fqinjët se teksa ishte te mjeku, në shtëpi kanë ardhur katër furgona dhe një ekskavator. Ai po ashtu ka shpjeguar se e di që shtëpia është paraparë për shpronësim dhe rrënim me qëllim të ndërtimit të shkollës fillore.

Qyteti lëshoi ​​një urdhër rrënimi

“Kam qenë disa herë në takime në qytet dhe e di që toka është e destinuar për ndërtim, më kanë thënë që Bashkia do të më ofrojë strehim adekuat dhe se do të informohem kur do të bëhet shembja, por askush. më informuan për ndonjë gjë dhe nuk më gjetën gjë për strehim”, thotë ai.

Të martën ai ka paraqitur një kërkesë urgjente në Bashki për strehim.

Departamenti i Policisë së Zagrebit iu përgjigj mediave se “nëpërmjet intervistave, ata zbuluan se punëtorët e ndërtimit kanë filluar të heqin një ndërtesë të rrënuar, të papërshtatshme për banim, e cila ishte urdhëruar nga qyteti i Zagrebit”.

Ata kanë vërejtur se gjatë procedurës nuk është kapur asnjë punëtor ndërtimor dhe nuk janë konstatuar elemente të veprës penale apo kundërvajtjes, transmeton Index.hr.

Kategoritë
LajmeRajoni