Komuna e Lipjanit kërkon pezullimin e vendimit për rritjen e tatimit në pronë

Grupi i Asambleisteve të LDK-së në Lipjan ka bërë të ditur se i ka propozuar fillimisht Kuvendit të Komunës që të dërgojë kërkesë në Ministrinë e Financave për pezullimin e tatimit në pronë.

Bëhet e ditur se ky propozim është miratuar me shumicë votash, sepse sipas tyre qytetarët janë të shqetësuar për çmimin e lartë të faturave në këtë kohë inflacioni.

“Të pezullohet vendimi për rivlerësimin e tatimit në pronë për vitin 2023 dhe të bëhet faturimi i tatimit në pronë siç ka qenë në vitin paraprak 2022.

Kërkojmë nga institucionet përgjegjëse të nivelit qëndror, që të marrin parasysh këto shqetësime të qytetarëve të cilat i kemi adresuar përmes Kuvendit të Komunës me anë të këtij rekomandimi.Qytetarët tanë në këtë kohë krize kanë nevoj për lehtësim të jetesës së tyre e jo për t’i rënduar dhe vështirësuar akoma më shumë”, thuhet ndër të tjera

Kategoritë
LajmeVendi