Katër të dënuar për vdekjen brutale të një profesori në Kroaci

IVOR Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski dhe Dominik Žnidarić u shpallën fajtorë sot në Gjykatën e Qarkut në Varazhdin për shkaktimin e lëndimeve të rënda të Nina Čengić, nga të cilat ai vdiq më vonë.

Ivor Vujasinović mori tre vjet burg, Asja Gorski dy vjet e gjashtë muaj burgim, Ivan Gorski dy vjet burg dhe Dominik Žnidarić një vit e tetë muaj burg, raporton Varaždinski.

Edhe pse Zyra e Prokurorit të Shtetit të Qarkut fillimisht i akuzoi për veprën penale të vrasjes së rëndë, muajin e kaluar ŽDO ndryshoi aktakuzën, kështu që të pandehurit u akuzuan për veprën penale të lëndimit të rëndë trupor me pasojë vdekjen. Sipas Kodit Penal, dënimi për këtë vepër është nga tre deri në 15 vjet, por është i mundur edhe një dënim më i vogël se minimumi i parashikuar me ligj nëse ka kushte për këtë.

Pritet një vendim përfundimtar

Nino Çengiç vdiq në spitalin e Varazhdinit më 30 maj 2021, një ditë pas incidentit para ambienteve të shoqatës Kulturana. Ivor Vujasinoviç, Dominik Žnidariç, Asja Gorski dhe Ivan Gorski akuzohen për lëndime fatale.

Aktakuza është ngritur më 25 nëntor, ndërsa procedura penale në shkallë të parë, e cila ka përfunduar sot, ka filluar më 15 shkurt 2022. Në dënimin e të pandehurit do të përfshihet edhe koha e kaluar në paraburgim. Derisa vendimi të marrë formë të prerë, Ivor Vujasinoviç, Asja Gorski, Ivan Gorski dhe Dominik Žnidariç do të mbrohen në liri.

E kanë rrahur brutalisht pasi i ka denoncuar për shkelje të masave

Aktakuza e Zyrës së Prokurorit të Shtetit në Varaždin akuzon të pandehurin e parë Ivor Vujasinović, të pandehurin e dytë Asja Dvorski, të pandehurin e tretë Ivan Dvorski dhe të pandehurin e katërt Dominik Žnidarić se kanë vrarë 35-vjeçaren Nina Čengić për hakmarrje më 29 maj. 2021, rreth orës 04:30 para Shoqatës Kulturore Varazhdin.

Prokuroria i akuzon se e kanë sulmuar Cengiqin bashkërisht dhe me marrëveshje, duke rënë dakord ta vrisnin për t’u hakmarrë ndaj tij për thirrjen e policisë, të cilës i raportoi shkelje të masave epidemiologjike.

Pasi policët, të cilëve nuk ua hapën derën, janë larguar, të pandehurit janë larguar me shpejtësi nga ambientet e shoqatës dhe i pandehuri i parë, Ivor Vujasinoviq, e ka rrëzuar Çengiqin në tokë me grusht në kokë dhe ka vazhduar ta godasë me duart, këmbët dhe një shkop druri së bashku me të pandehurit e tjerë.

Asju Dvorski akuzohet se e ka goditur Çengiqin të paktën edhe gjashtë herë të tjera me kapësen metalike të zinxhirit të biçikletës, të cilën ai ka tentuar t’i shmanget, por i akuzuari ka vazhduar ta godasë derisa ai ndaloi së lëvizuri. Krahas mavijosjeve të shumta në kokë dhe në trup, Čengić pësoi edhe hemorragji në tru dhe si pasojë vdiq më 30 maj.

Mbrojtja, nga ana tjetër, pretendon se Çengiq ka rënë nga një stol i lartë i lokalit në ambientet e shoqatës menjëherë para rrahjes brutale dhe e konsideron këtë si çelësin e përfundimit fatal.

Kategoritë
LajmeRajoni