Kaos para Parlamentit të Malit të Zi, demonstruesit paralajmëruan se do të bllokojnë të gjitha qytetet

Pjesëmarrësit e protestës së sonte para Parlamentit të Malit të Zi kanë shembur gardhin mbrojtës, pas së cilës policia ka hedhur gaz lotsjellës.

Të tubuarit kanë brohoritur “Tradhti, tradhti” dhe kanë fyer kryeministrin Dritan Abazoviq dhe ministrin Filip Axhiq, ndërsa paraprakisht kanë thënë se ndryshimet në Ligjin për Presidentin kanë për qëllim rrëzimin e rendit kushtetues, të cilin, siç thonë ata, nuk do ta lejojnë.

Kuvendi i Malit të Zi miratoi sot për herë të dytë ndryshimet në Ligjin për Presidentin. Për miratimin e këtij akti votuan 41 deputetë.

Me këto ndryshime Qeveria mund të zgjidhet pa pëlqimin e Presidentit.

Pjesëmarrësit e protestës kanë rënë me bilbil për të shoqëruar miratimin e ligjit dhe më pas, gocat dhe shishet kanë fluturuar drejt ndërtesës së Kuvendit, e cila sigurohet nga forca të forta policie.
Xhami në derën e hyrjes së Kuvendit është thyer me një gocë deti. Për arsye sigurie, drita në parlament është fikur, raporton RTCG.

Drejtori ekzekutiv i Forumit Luça tha se takimi është ndërprerë dhe ka kërkuar nga qytetarët që të shpërndahen, por disa qindra qytetarë kanë mbetur para Kuvendit. Qytetarët shoqërohen nga deputetë të PDSH-së të cilët i bëjnë thirrje që të shpërndahen paqësisht.

Një pjesë e demonstruesve u shpërndanë më herët pas fjalimit të aktivistit qytetar Pegja Vushuroviq. Gjatë ditës është përforcuar mburoja e policisë para Kuvendit, me ardhjen e më shumë policëve me mjete të plota.

Pjesëmarrësi në protestën para Kuvendit, Predrag Vushurovic, pas miratimit të Ligjit për Presidentin, tha se nga nesër do të bllokojë të gjitha qytetet në Mal të Zi.

“Ata ende nuk e shohin se sa prej nesh jemi dhe ka prej nesh”, tha Vušurović.

Ai tha se me votimin e sotëm definitivisht u vërtetua tradhtia ndaj Malit të Zi.

Kategoritë
LajmeRajoni