Hungarezët dynden në Kroaci për të furnizuar me karburant, ata thonë se kursejnë deri në 50 euro

Në ditët e fundit, një numër në rritje i hungarezëve kanë ardhur në Kroaci për të furnizuar me karburant, padyshim për të kursyer para.

Sipas HRT, e cila publikoi një raport nga Donji Miholjec në Dnevnik, makina me regjistrime hungareze mund të shihen gjithnjë e më shpesh në atë qytet afër kufirit hungarez. Dhe në pikat e karburantit, ku makinat nga Hungaria shpesh arrijnë të krijojnë një turmë.

Domethënë, pasi që në Hungari u hoqën subvencionet shtetërore të karburanteve, për shkak të së cilës qytetarët hungarez paguanin çmime 40, madje 60 për qind më të ulëta, çmimet e derivateve në Hungari tani janë më të shtrenjta se në Kroaci.

“Unë kursej 50 euro duke furnizuar me karburant këtu, rezervuari është plot. Është shumë i shtrenjtë në Hungari,” tha Istvan Peto nga Pécs për HRT.

“Nëse blej tre litra karburant këtu, kursej pothuajse një euro. Në Hungari, një litër është rreth 2 euro, dhe këtu një euro është 47 cent,” tha Jozsef Szeglet nga Pécs.

Por klientët hungarezë nuk vijnë vetëm për karburant, shkruan Telegram.hr. Në parkingjet e supermarketeve Miholjac ka edhe shumë hungarez.

“Ata blejnë shumë perime dhe mish nëpër dyqane, ndërsa mishi i tyre është më i lirë. Por vijnë vetëm për higjienë. Kur këtu letra higjienike kushton 28 kuna. Vetëm higjienë, zbutës, pluhur”, thonë Miholjanët.

Kategoritë
LajmeRajoni